Gosha Rubchinskiy anklaget for at sende upassende beskeder til 16-årig – det var en casting, forklarer hans folk

Gosha Rubchinskiy anklaget for at sende upassende beskeder til 16-årig – det var en casting, forklarer hans folk
Gosha Rubchinskiy (Foto: Jacopo Raule/Getty Images)

Vi lever i en post-#metoo tid, hvor flere får modet til at tage bladet fra munden og fortælle om overgreb og magtmisbrug. I weekenden kom seneste eksempel, da en 16-årig engelsk dreng fremlagde beviser for en online-samtale med designeren Gosha Rubchinskiy, som set udefra virker upassende.

I de delte beskeder via Whatsapp og Messenger lader Rubchinskiy til at være meget interesseret i at få billeder af den 16-årige og videochatte med ham. Mens drengen siger, at han var fan af designeren og muligvis ville prøve at interviewe ham til en skoleopgave, så afviser Gosha Rubchinskiys pressefolk, at der skulle være foregået noget upassende eller ulovligt.

»Det var en street casting til skydningen af en lookbook. Personen har sendt en direkte mail til os og spurgt om at komme i betragtning til castingen. Det sker hele tiden. We have lavet street castings til shows og lookboks i mange år nu. Vi tager til London i næste uge for at caste til en lookbook. Gosha var på FaceTime med ham, og så efterspurgte han et foto for at have det sammen med alle de andre«, skriver de i en forklaring til Hypebeast.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De skriver yderligere, at den 16-årige siden kontaktede dem og krævede at få at vide, om han ville blive castet. Det fik Rubchinskiy til at blokere ham. »Vi tror, at det er derfor, personen prøver at sætte Gosha i dårligt lys«.

Drengen har efterfølgende skrevet, at han, så vidt han ved, ikke var med i nogen casting, men at han synes, det var ubehageligt at få at vide, at han har et smukt ansigt, og om han kunne sende billeder af sig selv i bar mave.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den 16-årige er medlem af Facebook-gruppen High Fashion Talk, som har været med til at dele hans beskeder, ligesom Diet Prada er gået ind i sagen. Mode-watchdog’en, der senest var med til at drive historien om Dolce & Gabbanas fiasko i Kina, virker ikke til at være i tvivl om, at Rubchinskiy er ude på tynd is.

»Mens 2018 går på hæld, lader det til, at designere har travlt med at indstille dem selv i årets klammeste person-kategorien«, starter Diet Pradas post på Instagram.

Gosha Rubchinskiy har fjernet alle sine billeder fra Instagram, nok primært for at undgå kommentarer på dem. Vi følger sagen løbende.

Læs også: Gosha Rubchinskiy er klar med ny Paccbet-kollektion – giver første antydning af designerens nye fokus

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af