Min stil: Nora Benjnouh – Lærke Andersen-model og sneaker-entusiast

Fra de nyeste sneakers til oversize silhuetter er Nora Benjnouh en af dem, vi lægger mærke til på Instagram, og når hun agerer model for Lærke Andersen og Adidas. Hun har stil og attitude, men hun gider ikke være konventionel model.
Min stil: Nora Benjnouh – Lærke Andersen-model og sneaker-entusiast
Nora Benjnouh (Foto: Rasmus Luckmann/Soundvenue)

»Det første jeg ser, når jeg står op, er mine sneakers«.

Nora Benjnouh kan ikke holde et stort smil tilbage, når hun fortæller om sin sneaker-samling, som står ved siden af hendes seng. Der er gået et par måneder, siden vi lavede dette interview en solbeskinnet, tidlig efterårsdag, men dengang stod et par Yeezy Boost 700 i den første colorway øverst.

»Så står jeg bare op og har et smil på læben hver morgen«.

Det kræver heller ikke mange minutter på Noras Instagram-profil for at fange hendes sneaker-kærlighed, og med et deltidsjob hos Naked bliver der ofte købt nogle sko med hjem.

»Man kan aldrig få for mange sneakers. Det er det sidste touch på et helt outfit. Man kan have et helt sort outfit på, og så bare et par flotte sneakers«, fortæller hun og estimerer, at hun har omkring 40-50 par, efter at hun har sorteret lidt fra i samlingen.

LOOK 1: (Vi bad Nora beskrive sin stil igennem tre outfits.) »Jordfarver – brun og beige – er mine yndlingsfarver, så jeg bliver helt glad af at have dette outfit på. Jakken er selvfølgelig dejlig oversize. Jeg har altid et eller andet oversize på. Mine sneakers – som det sidste touch – er Yeezy 700. Dem er jeg rigtig glad for. Ventede på dem i et års tid, før de kom i salg«. (Foto: Rasmus Luckmann/Soundvenue)

»Hvis jeg ved, at det er sko, jeg kommer til at gå meget, så overvejer jeg at købe to par – et til nu og et til fremtiden. Min mor synes til tider, jeg skal slappe af. Når jeg kommer hjem med et par nye sko, kan hun godt blive lidt irriteret, men jeg slipper altid af sted med det ved at sige, at jeg har et andet par ovenpå, som hun må få«.

Første gang, vi lagde mærke til Nora, var, da hun sidste år dukkede op som kampagnemodel for Lærke Andersens SS18-kollektion. Dengang tænkte vi ikke over, hvor perfekt det match var, men Lærke Andersens fokus på blandingen af noget sporty og oversize fremstår i dag, som et af grundelementerne i Noras egen stil.

»Det var lidt Lærkes år, hvor hun vandt Magasin (du Nord Fashion Prize, red.). Jeg tror, jeg voksede med hende og blev efterfølgende kontaktet af forskellige brands. Jeg takkede ja og nej til, hvad jeg ville«, fortæller Nora.

LOOK 2: »Jeg kan godt lide neongul. De her Asics x Kiko Kostandinov er mine yndlings-sneakers lige pt. Jeg købte dem i Paris. De blev udsolgt lynhurtigt alle steder og droppede slet ikke i Danmark. Jeg gik tilfældigt forbi butikken The Broken Arm, og så stod de på hylden. De havde nogle få størrelser tilbage, blandt andet min. Alligevel kunne jeg ikke helt beslutte mig, for de kostede trods alt 2.100 kroner, så jeg gik faktisk derfra. Det endte med, at jeg var derinde tre-fire gange og prøve dem, uden at købe dem. På et tidspunkt sad jeg så på mit hotelværelse og tænkte, nu går jeg ned og køber dem. Det har været min yndlingssko siden, selvom de har en skarp farve, der gør, at man ikke kan have dem på hver dag. Jeg kan godt lide, at de er unikke«. (Foto: Rasmus Luckmann/Soundvenue)

Alligevel er hun ikke endt som ‘rigtig’ model på et bureau med alt, hvad dertil hører. Faktisk havde hun flere gange prøvet på at blive scoutet før Lærke Andersen-jobbet, men hun faldt altid fra, fordi hun ikke helt rammer standard modelhøjde. I stedet valgte hun at prøve selv, hvilket passede med, at Lærke Andersen kontaktede hende.

»Hvis du havde spurgt mig for halvandet år siden, så havde jeg nok takket ja (til en modelkontrakt, red.). I dag er jeg glad for, at det ikke blev til noget«, siger hun.

Nora vil nemlig hellere kunne nøjes med at vælge de opgaver, hun har lyst til at lave.

»Jeg kan godt lide de kreative samarbejder, jeg har med for eksempel Adidas. Det er fedt, fordi jeg har noget at sige, så jeg er inkluderet i projektet, og mine holdninger betyder noget. Jeg vil ikke lave noget for et brand, jeg egentlig er ligeglad med«.

Interessen for stil og mode ramte for alvor Nora i 9. klasse – »dengang Comme des Garçons og Balenciaga-tasker var in«, som hun siger. Hun købte og blev inspireret af modemagasiner, men hvor hun dengang prøvede at blende ind, har hun siden mere fundet sin egen stil.

»Moden hylder også folk, der ikke passer ind i bokse længere. Det er ikke kun den klassiske hvide, tynde model, som ses på catwalken. Der er blevet plads til kvinder som ser anderledes ud, kvinder der har former, kvinder der har en mørk kulør og så videre«.

LOOK 3: »Jeg er blevet rigtig glad for mine oversize velourbukser, som jeg har sat sammen med Adidas Temper Runs, som jeg også havde ventet på i lang tid, da jeg købte dem. Der er også lidt neongule detaljer i dette look«. (Foto: Rasmus Luckmann/Soundvenue)

Hvis hun skulle beskrive sit look med tre ord, lander hun på naturligt, komfortabelt og oversize.

»Jeg elsker oversize«, fortæller hun. »Det er de små detaljer, der gør mit look feminint«.

I dag finder hun selvfølgelig meget inspiration på Instagram, og hun nævner blandt andre ASAP Nast og hans kæreste Ganna Bogdan.

»Hun går også i oversize tøj og er meget naturlig i sin stil. Det har nok også ført mig hen mod der, hvor jeg er nu. Og så skaterkulturen, som er så laidback. Hvis jeg ser en fyr i et par fede bukser, så spørger jeg, hvor de er fra. Og så prøver jeg at se, om det passer til mig, eller om det bliver for stort«.

Som så mange andre har hun efterhånden et had/kærlighedsforhold til Instagram og prøver ikke at tænke for meget over, hvad hun selv poster. Ofte dropper hun også captions for at holde det umiddelbart.

»Jeg kan godt lide, når tingene er realistiske. Jeg fylder ikke mit feed med folk som Bella eller Gigi Hadid. Det bliver for unaturligt og afspejler en uvirkelig verden. Det er federe at kunne relatere til det, folk poster«.

(Foto: Rasmus Luckmann/Soundvenue)

Noras shopping-tips

»Voo Store i Berlin, som også har en webshop, der shopper jeg meget. De har en god blanding af high-end og street. Carhartt kan jeg også godt lide.

Jeg køber meget online. Arket køber jeg meget fra. Det er meget klassisk feminint, så jeg kan godt lide at mikse det med noget fra Streetmachine – et par oversize Dickies bukser eller noget. Wood Wood kan jeg også godt lide.

Her på det sidste har jeg ikke haft tålmodighed til at købe genbrug. Det kræver, at man er i humør til at skulle svinge den ene trøje efter den anden. Hver gang jeg kommer derind, synes jeg, at jeg er så uheldig. Jeg starter altid med det forkerte stativ, og så mister jeg lysten.

App’en Depop, den er lidt ligesom Tradono, men worldwide. Den tjekker jeg nogle gange ud. Så søger jeg for eksempel på ‘Prada bag’, og så kan man nogle gange gøre sig et godt vintagefund. Jeg købte engang en bomberjakke fra Tommy x Jeans. Den fandt jeg til 4-500 kroner og har været meget glad for den. Den har jeg fået mange komplimenter for og har aldrig set andre i den i de to-tre år, jeg har haft den«.

Noras yndlings-brand

»Stüssy er virkelig godt – både deres herre- og kvindekollektion. Det er mit yndlingsbrand lige nu. Jeg er meget til ’lige nu’, for det kan være svært at have favoritter. Det er også skate – og så kan man mikse det med noget fint som nogle smykker eller en fin taske, der samler det hele«.

Læs også: De seks bedste danske designere i 2017, inklusiv Lærke Andersen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af