Kendall Jenner og modelveninderne kan ende i retten i Fyre Festival-sagaen

Kendall Jenner og modelveninderne kan ende i retten i Fyre Festival-sagaen
Kendall Jenner i en Topshop-reklame fra 2016

Det er nedturen, der tilsyneladende ingen ende har. Fyre Festival har skabt overskrifter siden 2017, hvor illusionen om luksusfestivalen bristede med billedet af en tarvelig sandwich og vindblæste telte, som spredte sig på internettet hurtigere end den dårlige stemning på Bahamas-øen.

Nu har vi fået hele to tv-serier om bagmanden Billy McFarlands løgne og økonomiske svindel, men det er langt fra et punktum i sagen. Udover at McFarland har fået seks års fængsel, så er en mand ved navn Gregory Messer i gang med at forsøge at finde hoved og hale i det økonomiske mareridt. McFarland gik konkurs med flere selskaber i forbindelse med festivalen, men har ikke nogle regnskaber, der viser, hvad han har brugt pengene til.

Derfor kommer Messer efter alt at dømme til at stævne flere af de involverede for at få et overblik over, hvad de er blevet betalt for hvad. Blandt dem finder vi Kendall Jenner, der skulle have modtaget 250.000 dollars i januar 2017 for senere at poste en nu slettet besked på Instagram, hvor hun fortalte, at flere G.O.O.D. Music-medlemmer ville optræde til Fyre Festival. Det skriver Billboard.

IMG Models, som repræsenterer Bella Hadid, Hailey Bieber og Elsa Hosk, kan også forvente en stævning fra Messer, da modelbureauet eftersigende modtog 1,2 millioner dollars for modellernes involvering i promoarbejdet op til festivalen.

Fyre Festival-reklamen som modellerne Emily Ratajkowski, Bella Hadid, Hailey Bieber med flere medvirkede i.

Det forventes også at Emily Ratajkowskis modelbureau bliver stævnet, ligesom Soulja Boy og Waka Flocka Flame kan blive stævnet for at redegøre for de penge, de modtog for at promovoere en app, som Fyre Festival stod bag.

Messer har allerede stævnet flere bookingbureauer, der modtog penge for bookinger af bands som Blink 182, Rae Sremmurd, Migos, Lil Yachty, Major Lazer og Disclosure, som skulle have spillet på Bahamas-øen.

Det vides dog ikke, om Messer blot hiver folk i retten for at få styr på den økonomiske rodebunke, eller om det kan få yderligere konsekvenser for de tiltalte. Det må tiden vise.

Læs også: De her 15 scener fra Netflix’ Fyre Festival-dokumentar fik mig til at miste troen på menneskeheden

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af