Rød løber: Der var Lady Gaga, og så var der alle de andre til Oscar-showet

På en aften der igen viste, at Oscar-kjolerne har fulgt med tiden og er blevet mindre pomp og pragt, var det Lady Gaga, der fortsatte sin Award Season-dominans – imens mændene skuffede.
(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Lady Gaga

Vi kan lige så godt starte med aftenens dronning – i sort. For vi har før kaldt Lady Gaga for et heldigt trumfkort for denne Award Season, og det har hun levet op til gang på gang. Hun skuffede selvfølgelig heller ikke på Oscar-aftenen, hvor hun i en på mange måder klassisk og enkel kjole fra Alexander McQueen, men med to fantastiske twist. De kantede hofter skaber både overraskelse og for til den ellers stringente kjole, og så tilførte læderhandskerne noget råt og rocket til outfittet, som syntes helt i popstjernen, og altså Oscar-vinderens ånd.

Lady Gagas vilde Tiffany-diamant (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

UPDATE: Og så var der altså diamanthalskæden. En 128,54 karat stor, gul diamant fra Tiffany & Co., som Gaga var den kun tredje, der har fået lov til at bære det godt 200 millioner kroner dyre smykke, som Audrey Hepburn sidst havde på i 1961.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Pharrell Williams

Her står han med sin kone, Helen Lasichanh, men det er faktisk kun Pharrell, det skal handle om, for han blev den eneste mand, vi kunne forsvare at tage med på denne liste, og det siger lidt om, at mændene efter en stærk Award Season faldt tilbage til de forventelige jakkesæt. Men altså ikke Pharrell. Han prøver næsten altid grænserne af – og mislykkes også tit, men i al sin atypiskhed – og flabethed – fungerer dette for ham. Især den kraveløse hvide skjorte er med til at løfte looket, så det lige pludselig ikke virker helt sindssygt at komme til Oscar-showet i camouflage, hvide sokker og Dr. Martens.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Rachel Weisz

Hun var en af de få, der virkelig tog kampen op imod Lady Gaga med denne kjole, der på samme måde som Gagas fremstod både klassisk og ultramoderne. Det var, selvfølgelig, den latex-agtige top, der gav det overraskende twist til Givenchy-kjolens ellers romantiske udstråling.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Emma Stone

Det er set før, men var både flot og effektivt på Stone. De overdimensionerede, kantede og åbne skuldre bar Louis Vuitton-kjolen. der matchende hendes tilbagestrøgne hår i både farve og silhuet.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Brie Larson

Der er mange, som begræder Hedi Slimanes overtag hos Celine, men der skal ikke lyde noget brok herfra i forhold til Brie Larsons kjole. Den er et stærkt billede på moderniteten på den røde løber. En ting er den enkle, smalle silhuet og det futuristiske sølv-look, noget andet er udskæringen med de bare arme og den høje hals. Og Larson fik det til at se legende let ud med sit løse, afslappede hår.

Allison Janney (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Allison Janney

Vi bliver sjældent kede af kvinder i jakkesæt, og endnu mindre når der bliver leget med looket, som med Janneys jakkesætskjole i velour. Her er lædernederdelen om taljen også en stærk og overraskende tilføjelse, der både giver modspil til formen og velouren.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Amy Adams

Hun kan være lidt hit or miss, men der var ikke noget at sætte en finger på ved Adams’ havfrue-look fra Versace. Mere er der sådan set ikke at sige.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Helen Mirren

Der er noget lillepige-agtigt over tyl – og over pink – og det var fantastisk at se på Mirren, der bar kjolen med største ungdommelige selvfølgelighed. Det var måske ikke et stort designmæssigt power-look, men med hendes matchende læber og korte hår var det virkelig flot.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Kacey Musgraves

Countrystjernen gik også efter tyl og lyserød, men noget ekstra volume og drama med draperingerne, lagene og de markante skuldre. Og så var diamantsløjfen en overskudsagtig detalje.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Regina King

Hun vandt sin første Oscar og scorede også på den røde løber, hvor hun fik en kjole med slæb til at fremstå moderne. Det skyldtes især den hvide farve og det ellers enkle snit. Stoffets folder omkring den høje slids var også en flot detalje.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Laura Harrier

Louis Vuitton er klart mestre i enkle, moderne kjoler, hvilket også blev bevist her, hvor toppen næsten er noget, man kunne forstille sig med et par cowboybukser (hvis man ser bort fra de sikkert dyre påsyninger). Harriers opsatte hår var det forfriskende luftigt og næsten underspillet.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Amandla Stenberg

Igen en flot, ‘enkel’ top med stropper, der får et kortset-agtigt look med de mange snores formskabende effekt. Og så var Stenbergs skulpturelle fletninger lige ved at stjæle opmærksomheden fra Miu Miu-kjolen.

Ashley Graham (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Ashley Graham

Hvem sagde enkelt og elegant? Graham satte fokus på hendes flotte timeglasfigur med både kjolen, det tilbagestrøgne hår og den enkle diamanthalskæde. Den lidt skæve kjolekant gav outfitet et fint twist.

Amy Poehler (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Amy Poehler

Ja, vi sagde det jo tidligere… en kvinde i jakkesæt. Poehlers look tog ekstra kegler på sammenblandingen af en pingvinjakke og den Prince-agtige skjorte med flæserne ned langs brystet.

SZA (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

SZA

Hun havde fået Vivienne Westwood til at lave en specialdesignet kjole, og den var ligeså overraskende som den var fin og romantisk. Hvid har bestemt været en ting denne Award Season, og her gav SZA farvens uskyldighed både med- og modspil med blomsterdetaljer, rå ufærdige kanter og det korte blandet med det næsten nattøjsagtige satinslæb. Lidt af en chance, men hun kunne bære det.

Læs også: De største højdepunkter under nattens Oscar-show – fra menstruationsligestilling til Lady Gaga og Bradley Coopers ‘get a room’-øjeblik

Læs også: Rød løber: De 10 bedst klædte fra aftenens Brit Awards – og Dua Lipas mærkelige sats

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af