Supreme taler ud om de lovlige kopimærker: »Folk bør vide, at ideen om lovlige fakes er en komplet farce«

Supreme taler ud om de lovlige kopimærker: »Folk bør vide, at ideen om lovlige fakes er en komplet farce«
Supreme-grundlæggeren James Jebbia modtager prisen som årets herretøjsdesigner ved CFDA sidste år (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Det er en på mange måder absurd kamp, Supreme kæmper i disse år – en kamp imod et tydeligt kopimærke, som bare har udnyttet nogle huller i de internationale rettighedslove, hvor den, der først søger om et trademark, kan løbe med det, selvom det tydeligvis kopierer et eksisterende design fra et andet land.

Det er i hvert fald den situation, som Supreme står i, når IBF, firmaet bag Supreme Italia og Supreme Spain, der sidste år snørede Samsung til at annoncere et større samarbejde på det kinesiske marked, åbner butikker, webshops og lystigt producerer Supreme-kopivarer.

Situationen er så alvorlig, at Supreme-grundlæggeren James Jebbia har valgt at udtale sig om sagen i et nyt interview.

»Folk bør vide, at ideen om lovlige fakes er en komplet farce«, siger han blandt andet i interviewet med Business of Fashion og henviser til, at Supreme Italia ofte bliver refereret til som værende lovlige kopier, fordi IBF eftersigende ejer rettighederne til brugen af Supreme-navnet i lande som Spanien og Kina.

»Det ville være sørgeligt, hvis en ny generation rent faktisk tror, at det er okay«, fortsætter han og slår fast, at han ikke tror, at der findes findes andre virksomheder, der har været udsat for, hvad Supreme gennemgår.

»Det er et helt nyt niveau med den her kriminelle virksomhed – de her totale svindlere og imitatorer. Det her er et firma, der fik overbevist en af verdens største virksomheder, om at de er ægte«, siger Jebbia med henvisning til Samsung-samarbejdet, der blev droppet, da det gik op for Samsung, at de havde med Supreme Italia at gøre.

Business of Fashion har også snakket med Supremes advokat, der håndterer brandets trademark-ansøgninger verden over. Hun fortæller, at IBF ikke bare kopierer varer og åbner butikker i Supreme-navnet, de efterligner også newyorker-brandet helt ned til looket på deres fakturaer og plastikposer.

»De er i virkeligheden ude efter vores dna«, siger hun.

»Vi gør alt, hvad vi kan, for at stoppe [IBF], og jeg tror på, at det vil lykkes«, slutter Jebbia interviewet med Business of Fashion.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Supreme®/Jean Paul Gaultier®. Coming soon

Et opslag delt af Supreme (@supremenewyork) den

Supreme har i øvrigt lige teaset et kommende samarbejde med Jean Paul Gaultier.

Læs også: Kan Supreme Italia ødelægge den originale hype?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af