Gucci taler for kvinders ret til abort med ny kollektion – følger op på situationen i USA

Da Gucci igår viste sin Resort 2020-kollektion ved et stort show i Musei Capitolini i Rom i går aftes, var det ikke kun Alessandro Micheles fortsatte maksimalistiske og retroinspirerede designs, der løb med opmærksomheden. For midt i de mange referencer og indtryk dukkede nogle markante holdninger pludselig frem, selvom det ikke er noget, designeren ellers har været kendt for at udtrykke i sine kollektioner.

Tydeligvis kunne han ikke holde sig tilbage efter den seneste tids udvikling i USA, hvor flere stater ønsker at udfordre landets abort lovgivning i den højeste retsinstans.

»Kvinder er nødt til at blive respekterede. De bør være frie til at vælge, hvad de vil«, sagde Michele ifølge Vogueved et pressemøde efter showet, hvor modeller blandt andet var klædt i en jakke med påskriften ‘My body my choice’, en trøje med datoen for Italiens lovliggørelse af abort, ‘22.05.1978’, og en kjole med en broderet livmoder.

»Det er utroligt, at rundt omkring i verden er der stadig mennesker, der mener, at de kan kontrollere en kvindes krop, en kvindes valg. Jeg vil altid stå bakke op om friheden til at være, altid«, siger Michele til Women’s Wear Daily.

»Den eneste verden, jeg kan forestille mig, er en, hvor alle kan være den, de vil, uden nogen former for restriktioner eller fordømmelse«.

Og det er ikke kun i design og ord, at Michele bakker op om lige rettigheder, Guccis forening Chime for Change har siden 2013 arbejdet med blandt andet at støtte projekter, der bakker op om kvinders rettigheder.

Det er ikke første gang, at vi ser et tøjmærke tage politisk parti. Senest har vi blandt andet set Nike bakke op om den tidligere NFL-quarterback Collin Kaepernick, og mens det selvfølgelig skubbede nogle potentielle kunder væk, så blev det vurderet, at Nike-kampagnen endte med at gavne sportsgigantens brand.

På samme måde er det tydeligt på Instagram-kommentarerne, at Gucci også fornærmer mange med sin abortstøtte, men det må forventes, at langt de fleste af brandets reelle kunder er enige i Micheles udtalelser og bakker op om brandets seneste træk.

Læs også: En klimaafgift på tøj betyder ikke nødvendigvis en skævvridning af samfundet – kan være en nødvendig kæp i forbrugshjulet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af