Tøjmarked samler penge ind til familier på Sjælsmark Udrejsecenter

Tøjmarked samler penge ind til familier på Sjælsmark Udrejsecenter
Arkivbillede fra Rita Blaas Lopper på Vesterbro (Foto: Nanna Bechtle)

En række danske tøjmærker som Soulland, Han Kjøbenhavn, Ganni og Wood Wood har doneret tøj til et tøjmarked, der i næste uge samler penge ind til udviste flytningefamilier på Sjælsmark Udrejsecenter.

Det er designeren Louise Lyngh Bjerregaard og modellen Lykke May Andersen, der står bag tøjmarkedet på Apollo Bar, og overskuddet fra salget går ubeskåret til Instagram-profilen Together We Push, der koordinerer indsamlinger til børnefamilierne på Sjælsmark samt anden hjælp og opbakning.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Togetherwepush101@gmail.com (@togetherwepush) den

»Vi lever i en tid med overforbrug og tekstiloverflod, så vi så det som en kærkommen mulighed for, at vi i modebranchen går sammen og bruger vores ressourcer til at gøre en forskel for familierne på Sjælsmark«, siger Bjerregaard i en pressemeddelelse.

På Sjælsmark Udrejsecenter er familiernes rettigheder indskrænket for at presse dem til at udrejse frivilligt. Familierne skal opholde sig i centrene og modtager ingen kontante ydelser. En trivselsrapport udarbejdet af Røde Kors viser, at børnenes helbred og udvikling vil tage varig skade. Mange af dem udviser allerede tegn på angst og alvorlig mistrivsel. Siden december sidste år har et borgerforslag samlet underskrifter for at sikre bedre rettigheder for børnene og deres familier – se det HER.

»Imens folk flittigt deler borgerforslaget om bedre vilkår for afviste asylbørn, er vi blevet inspireret til at lave en fundraiser for Together We Push, og kan forhåbentlig samtidig skabe endnu mere opmærksomhed omkring underskriftindsamlingen«, siger Andersen.

Tøjmarkedet foregår den 18. maj fra klokken 11 til 16 på Apollo Bar i Nyhavn 2, og du kan se begivenheden på Facebook.

Læs også: Her er Københavns bedste vintage- og secondhandbutikker

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af