Billie Eilish er træt af, at folk snakker om hendes baggy stil – sammenligner det med slut-shaming

Billie Eilish er træt af, at folk snakker om hendes baggy stil – sammenligner det med slut-shaming
Billie Eilish. (Foto: Scott Dudelson/Getty Images)

Der er meget fokus på en af tidens yngste popstjerner, og det mærker hun selvfølgelig også. I et nyt interview med Pharrell Williams lavet til V Magazine snakker Billie Eilish blandt andet om, hvordan folk hele tiden snakker om hendes tøjstil, hvor hun er blevet kendt for at gå i oversize og farverigt tøj samt for hendes hang til bootleg-versioner af luksusmærker som Gucci og Louis Vuitton.

»Den måde jeg går klædt er ikke nødvendigvis særlig feminin eller piget. Jeg går i baggy ting, og jeg klæder mig, som jeg vil«, siger hun til Pharrell i deres snak.

»Men selvfølgelig ser alle det som, ‘hun siger nej til at blive seksualiseret’ og ‘hun siger nej til at være en stereotyp kvinde’. Det er mærkeligt, fordi jeg ved, at meget af det, jeg hører, er ment positivt, og folk prøver at være positive omkring, hvordan jeg klæder mig – hvordan jeg aldrig optræder letpåklædt eller går i kjole. Det har jeg hørt«, uddyber hun.

Og det er der, problemet ligger, mener Eilish. I hendes ører lyder det nemlig, som om folk indirekte siger, at kvinder, der gør det, er sluts.

»Sådan lyder det. Og jeg kan ikke påpege nok, at jeg ikke sætter pris på det overhovedet. De siger det ikke specifikt, men det føles sådan. Jeg har aldrig set på en pige, der føler sig tilpas i sit tøj, sin krop, og tænkt, ‘ad, det er klamt, hun viser for meget’, eller ‘jeg ville ønske, at folk ikke gik i den slags’. Sådan har jeg aldrig haft det.

Jeg kan ikke lide, den mærkelige, nye måde at støtte mig ved at shame andre, der måske ikke gider gå klædt som mig«, slutter hun.

Mens det selvfølgelig er en interessant og relevant tanke, så virker det lidt, som om Eilish glemmer, at en del af den snak skyldes hendes egne citater i en Calvin Klein-reklamevideo.

»Jeg vil ikke have, at verden skal vide alt om mig. Det er derfor, jeg går i stort, baggy tøj«, siger hun i videoen. »Ingen kan have en holdning, for de har ikke set, hvad der er nedenunder. Ikke kan sige, at hun er tyndfed, eller hun er ikke tyndfed. Hun har en flad røv, hun har en fed røv. Ingen kan sige sådan noget, for de ved det ikke«.

Der gør hun i hvert fald selv sin stil til et middel imod seksualisering – men selvfølgelig uden at hun siger noget dårligt om andre og deres stilvalg.

Pharrell bakker hende også op i V Magazine-interviewet: »Du kommer til at sætte mange piger fri, du kommer til at sætte mange drenge fri. Og forhåbentlig vil du også sætte nogle af de røvgamle mennesker, der prøver at styre folk og putte alle i en fucking kasse – forhåbentlig vil de læse det her og lære noget i dag. De er helt galt på den, og du repræsenterer endnu mere frihed end deres første forudindtagede holdninger antog«.

Læs hele interviewet hos V Magazine.

Læs også: Poppens yngste stilikon: Billie Eilish’ seks bedste outfits – fra legesyge til overdrevet farvematch

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af