Taylor Swifts samarbejde med Stella McCartney er et lille skridt i den rigtige retning

Taylor Swifts samarbejde med Stella McCartney er et lille skridt i den rigtige retning
Taylor Swift og Stella McCartney

I forbindelse med udrulningen af sit nye album, ‘Lover’, er Taylor Swift gået sammen med The Beatles-datteren Stella McCartney, og det er rent faktisk interessant. Ikke fordi der er noget nyt i, at en popstjerne laver et samarbejde med et tøjmærke, men fordi McCartney igennem flere år er blevet kendt som en af de største forkæmpere for en mere bæredygtig modeverden.

‘Lover’-samarbejdet inkluderer trøjer lavet af 100 procent økologisk bomuld og genanvendt polyester. Minikollektionen inkluderer også en vanddunk i rustfrist stål. De to kvinder har også lavet en luksusdel, der kun sælges via Stella McCartneys kanaler som forudbestilling. Den inkluderer en joggingsætsagtig top og en skuldertaske.

Det er selvfølgelig kun et lille skridt, og Taylor Swift sælger stadig ‘almindelig’ merchandise, hvor prisen på en t-shirt er 30 procent under McCartney-samarbejdet. Alligevel kan man håbe, at det kan være med til at sætte en ny standard.

For mens resten af modeverdenen snakker om (og til dels også handler på) at forbedre bæredygtigheden og være sit klimaansvar bevidst, så er bandmerchandise ofte lavet af billig bomuld. Samtidig er merchandise sikkert ofte impulskøb, som nok sjældent bliver foretaget, fordi man lige står og mangler en t-shirt i garderoben.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.


Og faktisk er Swift ikke den eneste til at se på mulighederne for at gøre merchandise til en mindre miljøsynder. The 1975 har nemlig lige lanceret nye trøjer som en del af deres merchandise til det kommende album, ‘Notes on a Conditional Form’. Eller ‘nye’ trøjer er så meget sagt, for bandet har nemlig valgt at lave neongule tryk oven på gamle, usolgte merchandise t-shirts, ligesom de tilbyder at trykke de samme grafikker på folks egne t-shirts, hvis de tager dem med til koncerter.

Det rykker for alvor ved miljøaftrykket og spiller samtidig ind i den bevægelse mod genbrug, som flere forskere og rapporter peger på vil overhale fast fashion inden for en overskuelig fremtid.

Tidligere har vi også set, hvordan SZA har sat fokus på miljøet med sin merchandise, hvor en del af overskuddet er doneret til en organisation, der arbejder med at redde verdenshavene for plastikaffald.

Lad os håbe, at vi kommer til at se mange lignende tiltag i den nærmeste fremtid.

Læs også: Alle musikere kunne lære noget af SZA’s tilgang til merchandise

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af