Natalie Portman afslører meningen bag sin dramatiske kappe på den røde løber

Natalie Portman afslører meningen bag sin dramatiske kappe på den røde løber
Natalie Portman på den røde løber. (Foto: Amy Sussman/Getty Images)

Heldigvis handler den røde løber ikke kun om glamour og vise, hvem der har den bedste stylist – eller hvem der tør udfordre konventionerne. Det beviste Natalie Portman i nat, da hun brugte sin Oscar-entré til at sende et feministisk budskab.

Portman, der er en af mange Hollywood-kvinder, som har talt ud post-MeToo, ankom nemlig med en sort kappe over sin kjole. Et valg der ved første øjekast virkede mærkeligt og stjal opmærksomheden fra hendes ellers flot outfit nedenunder. Men der var altså en større mening bag valget.

Ned langs kanten af kappen havde hun nemlig fået broderet navne på kvindelige instruktører, som hun mente, at Oscar-akademiet havde overset blandt årets nominerede, der kun inkluderede mandelige instruktører.

»Jeg ville anerkende de kvinder, som ikke blev anerkendt i år for deres utrolige arbejde – på min egen underspillede måde«, sagde hun på den røde løber, som videoen ovenfor viser.

Kappen fremhævede Lorene Scafaria (Hustlers), Lulu Wang (The Farewell), Greta Gerwig (Little Women), Mati Diop (Atlantics), Marielle Heller (A Beautiful Day in the Neighborhood), Melina Matsoukas (Queen and Slim), Alma Har’el (Honey Boy) og Céline Sciamma (Portrait of a Lady on Fire).

Portman gjorde sig også bemærket ved Golden Globes i 2018, da hun introducerede de nominerede til prisen for Årets Instruktør med kommentaren: »Og her er de mandlige nominerede«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af