Kira & The Kindred Spirits

Med referencer til så forskellige genrer som blues, singer/songwriter og en smule grunge har Kira & the Kindred Spirits med ‘Happiness Saves Lives’ på forunderlig vis kreeret et helstøbt album, hvis mangel på opmærksomhed kun kan skyldes danskernes og radiostationernes generelt dårlige smag eller uvidenhed.

Men hvis det er lyksaligheden, der skal redde liv, er det desværre nok ikke Kira, der kommer til at gøre det. For særligt glade er der ikke mange af hendes tekster, der er. Til gengæld synger hun så overbevisende, at man ikke kan være i tvivl om, hun mener det – både når hun som på den smukt opbyggede ‘Unimpressed’ skriger sine lunger ud med “I’m so fucking unimpressed / You turned out / Just like all the rest”, og når hun på ‘Giving in’ inderligt trækker vokalen rundt om den akustiske instrumentering og for den sags skyld på alt derimellem. Kira Skov er muligvis den bedste danske sangerinde, jeg har lagt øre til.

Det skader jo så absolut heller ikke, at hun i form af ‘de beslægtede ånder’ og diverse gæsteoptrædende bliver akkompagneret at et hold yderst kompetente musikere, der hver især mestrer deres instrument og danner en sammenhængende organisme. Tilmed er albummet velproduceret uden at være glittet og overproduceret, hvilket også er med til at gøre det til en udsøgt fornøjelse at lytte til den.

Det kan godt være, at Kira ikke er så fucking imponeret, men det er jeg. Så tilbage er vist kun at anbefale at få hevet muldvarpeskindet frem i dagens lys og punke sin lokale pladepusher for et eksemplar af ‘Happiness Saves Lives’. Af sted!

Kira & The Kindred Spirits. 'Happiness Saves Lives'. Album.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af