Baal

BAAL har i samarbejde med Fredericia Teater og Lars Gandsø på manuskript sat en vaskeægte rockopera op i Danmark. Konstellationen sammenligner forestillingen “The Last Show”, med The Who’s legendariske “Tommy”, når de skal komme med en genre-/formbeskrivelse af opsætningen. Baal har produceret musikken og fremfører den live under rockoperaen, hvori Bjørn Fjæstad også har en rolle på scenen.

Singlen “Nu i Nat” er første udspil fra udgivelsen, der er lanceret i forlængelse af forestillingen. Nummeret er sunget på dansk, som Baal også har gjort på tidligere teaterudgivelser, men ellers har holdt sig fra på deres hidtil 4 albums. Bjørn Fjæstads vokal er umiskendelig og nummeret indeholder typiske Baal akkordsammensætninger, så kender man Baal i forvejen, er man ikke i tvivl om hvem der er tale om her.

På baggrund af ét nummer er det svært at danne sig et indtryk af musikken på opførelsen, men “Nu i Nat” er typisk Baal. Nummeret har et melankolsk og drømmende udtryk, og kunne udmærket fungere som et åbningsnummer på forestillingen.

“The Last Show” opføres foreløbigt 7 gange i Fredericia Teater i perioden fra d. 20 – 30 sept. og rykker derefter på tour til Amager Bio 9. 10. og 11 okt. og Musikhuset i Århus 13. og 14 okt. Besætningen består af 15 musikere, skuespillere og dansere, og kan man forvente noget i stil med “Tommy” á la Baal, er der absolut noget at glæde sig til.

Baal. 'The Last Show'. Album.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af