Isan

Isan er en interessant engelsk elektronika-duo, der er mere end besværlig at kategorisere. Lige så svært det er at kategorisere Isan er det at finde information om bandet på nettet. Det er derfor denne anmelder umuligt at komme med nogen baggrundsinformation da coveret til pladen ‘Meet Next Life’ ligeledes er en informationsørken.
På en måde er denne mangel på information befriende og tillader, at man går til Isan uden forventninger og med friske ører.

‘Meet Next Life’ er ubetinget elektronisk. En smule chill out, havde det ikke været fordi Isan til tider er for langsom til chill out. En smule new age, havde det ikke været fordi Isan mangler de helt teatralske, luftige lyde og vanddråber i udtrykket. Denne anmelder mangler ord for at beskrive stilen, men dette kan naturligvis også hænge sammen med manglende genrekendskab.

Ind imellem kunne Isan næsten være en lo-fi pendant til Zero 7 uden vokaler og med meget mindre lydbillede. Men ellers tåler dette ingen sammenligning. Isan stikker aldrig den musikalske næse for langt frem, men formår på trods af den, endog meget, tilbagelænede facade, ofte at fange lytteren på forunderlig vis. Pladen er kølig hele vejen, som om Isan spiller hard to get, og det virker.

Er du til drømmeagtig tilbagelænethed med Matmos’ ‘A Chance to Cut is a Chance to Cure’-beats er Isan helt klart anbefalelsesværdig.
Aldrig så ekstrem som ‘Matmos’ aldrig så mainstream som ‘Zero 7’

Isan. 'Meet Next Life'. Album.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af