Groove Armada

Doin’ It After Dark Vol. 01 er første compilation i en ny serie fra Ragbull Music, som er Groove Armadas eget pladeselskab i fællesskab med Jools Butterfield. Det er samtidig den 10. udgivelse på Ragbull Music totalt efter adskillige succesfulde 12″ere, og vi siger det med det samme, er man fan af de 2 herrers produktioner og lyd, så er denne CD også noget for dig.

Selekteringen af numre er en god blanding af kendte men dog ikke overspillede tracks, som Chicken Lips “He Not In”, Tiefschwarz “No More Trouble” og DJ Gregorys “Attend One” og mere ukendte tracks.
Hører du til dem der ofte træder danseskoene i weekenden på klubberne herhjemme nikker du sandsynligvis genkende til alle de tre førstnævnte.

Groove Armada består af Andy Cato og Tom Findlay, og de to herrer tager os med på en herlig rundtur i genrerne house, breaks, disco, funk og elektro med flittig brug af både ekstra percussion og MC henover flere tracks. Vi kender alle til folk, der med en mikrofon i hånden overdriver udskejelserne, så musikken ikke længere er i fokus, men det bliver heldigvis ikke tilfældet her. Speaken er kun tilføjet i tilpas mængder og for at krydre de dub passager, som ellers kunne virke en anelse trættende og kedelige. Det er velovervejet og behersket mikrofonteknik, der virker langt mere behageligt på mig og knap så aggressiv som eksempelvis Audio Bully’s fremføring. Streetvibe der virker!

Tydeligt inspireret af den engelske klublyd bevæger vi os i et univers der spænder fra breaks til dybe houseproduktioner og videre til elektro og disco inspirerede rytmer i en anelse tilbagelænet stil. Hen ad vejen skrues farten i vejret, og vi får mere dansegulvsorienterede rytmer der peaker med deres egen nyklassiker og tidligere charthitter “Superstylin” og Igloo “Line Chant”. For til sidst at dreje ned for tempoet igen, så vi kan lade ørerne hvile med Iz And Diz “Mouth”.

Groove Armada hører til blandt de mest anmelderroste på den engelske klubscene, og udvælgelsen af numre til denne CD ligeså. Det er kvalitetsproduktioner der for de flestes vedkommende har fået høje karakterer af de trendsættende musikmagasiner. Selve rækkefølgen numrene er placeret i kan der ikke peges fingre af. Mixningen er ganske varieret. Fra korte beatmix til deciderede cutmix. Brug af effekter som delay, pan og filter og flere steder med understøttelse af MC og percussion. Kreativt uden det virker hæmmende på helheden. Personligt så jeg dog gerne nogle lange glidende overgange, men det skal ikke trække ned på den samlede bedømmelse.
Med “Doin’ It After Dark Vol. 01” får vi hvad vi på forhånd kunne forvente os af Groove Armada plus en smule ekstra. CDen er et rigtig godt køb for enhver der elsker et lidt bredere udsnit af klubscenens lyd, og samtidig er kommet skridtet videre fra Hotel Costes, Dimitri From Paris og Lazy Dog.

Groove Armada. 'Doin' It After Dark Vol. 01'. Album. Ragbull Music.
Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med