Flying Virgins

For et år siden udgav den københavnske kvintet Flying Virgins deres debutalbum ‘Your Spectacular Light’, og allerede nu er fireskærings ep’en ‘Lazy’ på gaden. En ep hvis formål er at forsøde ventetiden på bandets andet album, og som i øvrigt kan downloades i fuld cd-kvalitet fra bandets hjemmeside.

Med indie-rocken som grundlag opbygger Flying Virgins nogle gode sange, der blandt andet på grund af elektroniske samples, både smager lidt af amerikanske Mercury Rev og danske Mew. De to guitarister Filip Paulsen og Søren Hartvig skiftes til at gå i front med en let og luftig vokal.

Ep’ens totale spilletid på 26 minutter vidner om lange sange. Endda lidt for lange, for på trods af gode melodier der langsomt bobler frem, savner man lidt afveksling i slutningen på et par af skæringerne.

Den svære balancegang på forhindringsbanen rundt om de tydelige forbilleder klarer Flying Virgins egentlig meget godt. Selvom de til tider er ved at få overbalance, når de kommer helt ud på kanten, formår de alligevel at finde deres personlige vej igennem.

Det overordnede første indtryk er godt, og alligevel vokser sangenes vinger, efterhånden som man hører dem flere gange. Surt at man må nøjes med de fire sange på ep’en, men så er der forhåbentlig endnu mere at glæde sig til når det andet album ligger klar.

Flying Virgins. 'Lazy'. Ep. Quartermain Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af