The Charlatans

Engelske The Charlatans er ikke sådan at slippe af med. Mange spåede ellers, at bandet sang på sidste vers, da andet album, ‘Between 10th and 11th’, udkom i 1992. Men kvintetten viste sig at være et særdeles standhaftigt bekendtskab og overlevede som én af de eneste senfirsernes kuldsejlede britiske indiescene.

Bedriften kan ikke mindst tilskrives The Charlatans selv. Bandet begyndte at gøre sig i en række tidløse sange, der foretrak tressernes psykedelika frem for firsernes acidhouse og Rolling Stones frem for Primal Scream. I ly af dette sporskifte finder man The Charlatans niende udspil, ‘Up At the Lake’, der er en solid affære fra retrorockens kolde bord med enkelte – ikke uvæsentlige – elektroniske indgraveringer.

Med hammer og mejsel slår den effektive og højspændingselektriske ‘Feel the Pressure’ sig fast som albummets bedste skæring, hvor forsanger Tim Burgess tordner imod en ufin elskerinde i en særdeles besk tekst fra hans lyriske skrivebordsskuffe.

Anderledes afmærket er det umoderne, men fine og forsonende rockopus, ‘Loving You Is Easy’, hvor de lyriske og musikalske støjudbrud er tonet kraftigt ned, og selvsamme Burgess nøjes med at udgyde sin simple kærlighedserklæring til sin udkårne: “Loving you is easy, cos’ you’re beautiful”.

The Charlatans holder af faste konventioner med kun enkelte afbræk, og det kan fra tid til anden godt virke enerverende. Især fordi man fornemmer, at et par halvbillige skæringer på den konto har fundet vej til de ellers overvejende opløftende værker på ‘Up At the Lake’.

Men 15 år som pladekunstnere giver på den anden side The Charlatans den oprigtighed og den ærefrygt, der kan dække over de værste ujævne kroge og efterlade et indtryk af et band, som sagtens ville kunne begå sig, om så alverdens scener kuldsejlede.

The Charlatans. 'Up At the Lake'. Album. Island Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af