Roskilde 04: Mapstation – minimal micro-techno

Da man nærmede sig Metropol, måtte man være i tvivl, om der overhovedet skete noget. Musikken var temmelig lav, teltet var halvtomt, og folk sad og stenede på gulvet.

Oppe på scenen stod der dog en gut i vest, og det var ham, der drejede på knapperne og frembragte, hvad der først lød som en underlig sammenblanding af lyde. Efter et stykke tid havde hjernen og ørene dog vendt sig til stemningen, den kategoriserede lydene mere eller mindre ubevidst, og et lækkert lydbillede trådte frem.

Sceneshowet kan ikke kritiseres, for der skete ikke noget. Musikken kan heller ikke kritiseres, for enten kunne man lide det, eller også kunne man ikke. Når der optrådte et beat, var det tungt, dybt og langsomt. Mapstation, der er Stefan Schneiders soloprojekt, anvendte elementer fra techno og minimal house og forbandt dem på en rolig og inspirerende måde.

Det var hverken ambient eller chill, selvom om tempoet var godt under de 110 bpm. Der var mere kant og fylde på. Micro-techno’en var abstrakt og minimal, der var ikke altid et fast beat, og alligevel hængte lydene sammen på en naturlig måde, så man fik en klar og rar fornærmelse af rytme.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af