Supergrass

Som tiden dog flyver! Nu er der allerede gået ti år siden teenagegruppen Supergrass indtog verdens hitlister med debutalbummet ‘I Should Coco’. Til at fejre jubilæet har de udsendt både en dvd og en opsamling. Fire album lyder ikke af meget at lave en opsamling ud fra, men alle fire album har været proppet med gode sange, så der har været nok at tage af.

Dvd’en består først og fremmest af en dokumentarfilm om Supergrass. Det er den bemærkelsesværdige fortælling om den 16-årige Gaz Coombes, der sammen med sine to venner Danny Coffey og Mick Quinn opdages af produceren Sam Williams. En uge efter at have indspillet seks sange i Sawmills studiet var kontrakten med Parlophone i hus. I øvrigt en kontrakt som Gaz’ mor måtte underskrive for sin søn, på grund af hans unge alder.

De humoristiske private optagelser følger bandets stigende succes i hele verden. Man bliver dog hurtigt træt af at se de utallige forsøg på at lave et morsomt ansigt, hver eneste gang kameraet kommer forbi. Det er som at se film fra gymnasietidens studietur.

Desværre bidrager dokumentaren ikke med meget andet end historien bag Supergrass. Det eneste man lærer om personerne i bandet er, at de er livsnydere, der har det godt i hinandens selskab og som rockstjerner.

På dvd’ens anden skive finder man musikvideoerne til de fleste af de sange, der er smidt ind på opsamlings cd’en uden hensyntagen til deres kronologiske optræden på Supergrass’ fire album.

Dvd’en er langt fra et must for gamle fans. Til gengæld er den og opsamlingen et godt sted at starte for nye.

Supergrass. 'Supergrass is 10'. Album. Parlophone.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af