The Solution

På papiret kan det ikke lade sig gøre, men på plade virker eksperimentet fremragende. En gammel Detroit stemme som kun er på kanten af kult, Scott Morgan, og svenske Nick Royale fra heavybandet Hellacopters har skabt et vitalt soul album med mere. Meget mere.

‘Must Be Love Coming Down’ leveres med partyagtigt overskud, så Curtis Mayfield smiler i sit scenehjørne af himlen. Tony Joe Whites ‘Widow Wemberley’ har noget af det sociale bid og den storbydesperate stemning, som James Brown og Bill Withers krydrede deres fantastiske soulsange med i slutningen af 60’erne.

Det betyder dog ikke, at det kun er coverversionerne, der funker på den funky facon. Det gør næsten hele pladen. Ikke mindst fordi de sublime korpiger sættes ind millimeterpræcist hver eneste gang. Man er i forvejen i knæ af beundring over, at den vanvittige vision holder, men når korpigerne smøres på, bliver man for alvor fedtet ind i én stor levende, kommunikerende og kogende soul solution, som man aldrig ønsker sig ud af igen.

The Solution er løsningen på gamle rock ‘n’ soul rødders hunger efter nye toner, der kan matche hjørnesten i samlingen med så varierede navne som James Brown, den muskuløse side af Motown og Joe Cocker i sine helt unge dage. Samtidig kan bandet blive det skud moderne energisk soul, som sender de lidt mere historieløse festglade musiksjæle tilbage i musikhistorien. Dans blodet varmt i aften. Og tag soul-toget tilbage til rødderne i morgen.

The Solution. 'Communicate'. Album. Wild Kingdom Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af