Århus Took It 2004: Big Daddy Kane – stadig sving i den gamle

Solen havde gennem lørdagen skinnet over smilets by og havde for en stund mindet folk om, at der trods alt stadig står august på kalenderen. På gader og pladser hjalp betragtelige mængder alkohol til for en stund at glemme udsigten til efterårets komme og løfte stemningen i festuge ramte Århus. Selv de hærdebrede dørmænd, der styrede indgangen til anden dag på Århus Took It virkede smittede af fest ugens kærlighedstema og gik og smågrinte og lavede små practical jokes med gæsterne.

Så det var et feststemt publikum der mødte rap-veteranen Big Daddy Kane da han gik på scenen som det sidste navn på lørdagens program. Det var nok de færreste blandt publikum, der var over konfirmationsalderen endsige kunne forstå mange ord på engelsk, da Big Daddy Kane havde sine stormagtsdage i slutningen af firserne og starten af halvfemserne, men ikke desto mindre fik Århus Took Its hovednavn en varm velkomst. Og hvis der var nogen blandt publikum, der betragtede dette rap koryfæ som et afdanket fortidslevn gjorde Kane i hvert fald sit til at ændre den holdning.

Der manglede måske lidt luft i lungerne af og til, men Kane rappede sig alligevel fornemt igennem en blanding af gamle og nyere numre og viste hvorfor han og jævnaldrende rappere som Kool G Rap og Masta Ace har været så stor en inspiration for utallige hiphopelskere og rappere. Hans flow var upåklageligt og den scenevante Kane bidrog til den gode stemning ved at fyre lidt vittigheder af her og der. Især under første halvdel af koncerten var der damp under kedlerne og de gamle klassikere kom i en lind strøm.

Anden halvdel af koncerten blev en mere rodet affære. Hvis den aldrende Kane skulle have mistet vejret havde han i hvert fald god tid til at trække det. De herrer fra M.O.P ville nemlig pludselig deltage i løjerne og kom på scenen for at hylde Big Daddy og læse lidt op fra første side af enhver rappers obligatoriske godnatlæsning; “call respons” ABC. Meget hype og knap så meget musik og måske et vink med en vognstang om hvordan M.O.P har tænkt sig at køre deres søndagskoncert, hvor de lukker Århus Took It 2004. Det var dog på forunderlig vis et taknemmeligt publikum i Ridehuset sådan en lørdag aften under Festugen, så stemningen blev bestemt ikke mindre af M.O.P.s indtog på scenen, men flowet i koncerten forsvandt.

Efter et ekstranummer med Kane rap over Das EFXs monsterhit ‘Da Real Hiphop’, takkede Big Daddy af fra en stemningsfyldt koncert, der dog især mod slutningen manglede struktur. M.O.P sluttede koncerten af med at love, at de ville forsøge at få Kane med på scenen til søndagens koncert. Med det sluttede koncerten og Århus Took Its anden dag og Soundvenues efterhånden knap så klart tænkende udsendte, vandrede sammen med resten af Ridehusets gæster ud i en feststemt Århus, hvor den kollektive promille vist lå på den rigtige side af de 1,5.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af