Århus Took It 2004: J-Live – under forventning

Næste amerikanske navn på scenen var J-Live. Inden koncerten varmede han op med at høre The Last Emperor bag et bord modsat scenen, hvor han solgte plader og t-shirts med eget navn. Lige før han trådte på scenen gav Turkman Souljah, som var en del af husbandet Freestyle Freekshow, et glimrende eksempel på sin kunnen, og viste med et fantasifuldt 5 minutters show, hvorfor han for tredje gang i træk var blevet danmarksmester i mix. Dette var en god afslutning på husbandets præstation denne aften, hvor han tidligere i løbet af aftenen havde været flankeret af de to fantasifulde rappere Ole D og Per V og samtidig en perfekt opvarmning til J-Lives optræden.

Konferencieren gav lyden videre til J-lives medbragte dj, DJ Flow Fader. Ud på scenen kom derefter mister J-live, som i store ydre fik mig til at tænke på to af sommerens hiphopkoncerter med henholdsvis Gift of Gab (Blackalicious) og Raekwon på Splash i Tyskland. J-Live befandt sig da også rent musisk midt imellem disse to præstationer, som en til tider blød mellemvare.

Efter et par numre og en veludført a capella prøvede han med succes at lægge sin stemme ind over Mopp Deep’s ‘Got It Twisted’, Slum Village’s ‘Selfish’ og Terror Squads nye hitnummer ‘Lean Back’ uden at dette løftede sig til store højder. Sådan fortsatte det i stille og roligt tempo et lille stykke tid, indtil dj’en, som det oftest hører sig til en rigtig hiphop-koncert, skulle vise eksempler på sin kunnen. Dette show virkede godt om end knap så fantasifuldt, som det Turkman Souljah havde leveret en halv times tid forinden. Efter dette lille show proklamerede J-Live, at hans dj havde hårdt brug for en fem minutters pause, og derfor måtte han selv om bag pulten, for både at agere dj og rapper. Her var det at koncertens højdepunkt indfandt sig, da det virkede som om J-live nærmest var født til at scratche og rappe på samme tid, og de fleste hænder blev da også på skift hevet i vejret til denne fremragende præstation.

Koncerten sluttede herefter af med et nummer, hvor det var tiltænkt at rappen og den underliggende musik skiftede op ned i tempo mere eller mindre synkront. Kunststykket blev dog ikke udført til samme perfektion som Gift Of Gab gjorde på Roskilde tidligere i år. Alt i alt en koncert som meget godt kunne beskrives i det lidt halvkvalte råb på et ekstra nummer, hvis krav nok mere blev efterlevet, fordi det var en del af planen, end fordi entusiasmen i det halvtomme eller halvfulde Ridehus(et), alt efter hvordan man vælger at se, krævede det.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af