Århus Took It 2004: Static & Nat Ill – masser af energi, men mangel på indhold

Efter en pæn optræden fra det københavnske band Sphaeren, skulle aftenens første engelsksprogede koncert skydes i gang, selvom det stadig var to danske drenge, der stod bag showet. Jøden fik som konferencier introduceret dem, som Danmarks bedste og især mest internationale makkerpar; Static & Nat Ill og stolt råbt, at de boede i Århus.

Makkerparet fik fra start sat showet i gang med en utrolig energi. Især Dj Static var som man oftest ser ham, yderst veloplagt og kontrollerede glimrende de to pladespillere. I det hele taget fik den ene mc og den ene dj, fornemt spillet op til hinanden, hvor vers og scratch pænt afløste hinanden i et imponerende og tempofyldt sceneshow.

Den næste times tid fik de flot leveret en musisk kavalkade, hvor alt fra Dr. Dre’s ‘The Next Episode’ til Rakim’s ‘It’s Been a Long Time’ blev blandet med egne numre og serveret som musisk baggrund for Nat Ills aggressive rap. Publikum var med fra start til slut, og det var tydeligt, at mange blandt publikum kendte flere af teksterne og på opfordring fra Nat Ill blev der flittigt rappet med på omkvæd og råbt i kor.

Alt i alt var en det en udemærket optræden, hvis kaliber man sjældent ser i Danmark. Dette var primært afstedkommet af den meget gennemførte og indstuderede optræden, som man tydeligt fornemmede. Men når det er sagt, så må det tilføjes, at det især var Static, som bragte showet sit forholdsvis høje niveau for Nat Ills flow og tekstindhold blev til tider en smule monotont. Dette skal forstås i forhold til et internationalt niveau, for som engelsksproget rapper i Danmark er han nok en af de bedste.

Denne koncert gav løfter om, at Danmark på sigt måske kan gøre sig med en hiphop-gruppe på internationalt niveau, men at der med rap og tekst mangler lidt originalitet og et ekstra niveau.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af