Daddy G

Man skal være særligt oplagt til en tur tilbage til 1990ernes Bristol for at få det optimale udbytte af Daddy Gs aktuelle album, DJ-Kicks. Den legendariske compilationserie fra tyske !K7 har tidligere budt på glimrende udgivelser compileret af bl.a. Nightmares on Wax, Thievery Corporation og senest norske Erlend Øye.

Nu er det så blevet Daddy Gs tur. Daddy G, som er mest kendt som fuldblodsmedlem af Massive Attack, pløjer på sin personlige udgave af DJ-Kicks hele sit bagkatalog igennem for både inspirationskilder, rarities og egne produktioner.

Albummet byder derfor bl.a. på klassisk dub reggae fra det legendariske Jamaica-label Studio One, og især Willie William’s ‘Armagideon Time’ er en fornøjelse at genhøre. Diverse triphop koryfæer – heriblandt Massive Attack – har selvfølgelig også fundet vej til tracklisten. Hiphoppen berøres også, og Meters sørger med ‘Just Kissed My Baby’ for, at den funky soul er repræsenteret. Det hele er mixet sammen til en ganske sympatisk musiktidsrejse, som undervejs byder på eksklusive dubplate edits og remixes. Eksempelvis er Trickys oprindelige og mere beskidte white label-udgave af ‘Aftermath’ fra ‘Maxinquaye’, ganske interessant at lægge øre til.

Daddy Gs DJ-Kicks fungerer som et indsigtsgivende bidrag til det man kunne kalde ‘triphoppens anatomi’. Daddy G guider således elegant lytteren rundt imellem de genrer og udtryk, som var med til at give form og indhold til Bristol-triphoppens karakteristiske lyd. “The Sound of Bristol” er i dag fortid, men Daddy G minder os lige et øjeblik om genrens storhedstid, og hvis man er i humør til at se fortiden i øjnene, så er albummet en glimrende oplevelse. Ellers vil man formentlig ikke møde mange overraskelser.

Daddy G. 'DJ-Kicks'. Album. !K7/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af