Groove Armada

Tom Findlay og Andy Cato, som udgør Groove Armada, har samlet de største hits fra deres tre sidste albums på denne ‘Best Of’, som vitterligt er noget af det bedste indenfor både downbeat og upbeat dansemusik. Ved gennemlytning kan det ikke undgås at man griber sig selv i at synge med eller nikke genkendende til de store hits som har tegnet gruppen, i kraft af deres store eksponering i medierne.

Det er nødvendigvis ikke et kvalitetsstempel, at musikken er blevet benyttet i alt fra reklamer for brasilianske tamponer over biler til Hollywoodfilm som ‘Gone In 60 Seconds’, men det, at både film- og marketingfolk mener musikken taler til et stort publikum, signalerer at gruppen har fat i noget meget essentielt. Årsagen til deres brede appeal må ligge i deres evne til i både dansemusik og chillout at ramme ned i krydsfeltet mellem house, funk, rock og soul ved at integrere et bredt spektrum at instrumenter og vokaler.

Åbningsnummeret er superhittet ‘Superstylin”, som er house af første klasse med den karakteristiske bass og den jamaicanske vokal. Norman Cooks forkærlighed for big beat og filter og dettes indflydelse på gruppen høres tydeligt på ‘If Everybody Looked The Same’ og ‘I See You Baby (Fatboy Slim Radio Edit)’. Herudover er det på upbeatsiden også svingende numre som discohittet ‘Easy’ og det ska-agtige ‘But I Feel Good’.

Umiddelbart efter ekstasen fra disse klassikere har lagt sig møder man stille tracks som det legendariske downbeat soulnummer ‘At The River’. Sammen med numre som det Moorcheba-inspirerede ‘My Friend’, det instrumentelle ‘Chicago’ og det melankolske ‘Inside My Minds (Blue Skies)’ er det en nydelse for sjælen.

‘Best Of’ er et eklektisk vidunder, hvor Groove Armada viser deres udvikling og understreger at det både er muligt og vigtigt konstant at eksperimentere. Samtidigt er det en god opsamling for kendere og en helstøbt introduktion til gruppen.

Groove Armada. 'Best Of'. Album. BMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af