Mansun

Engelske Mansun gjorde sig bemærket op gennem 90’erne som det evige undergrundsband, der på trods af en overraskende placering højt på hitlisterne med debutalbummet ‘Attack of The Grey Lantern’ aldrig formåede at blive lige så store som deres kollegaer i Suede, Blur og til dels Radiohead.

Da de i 2003 offentliggjorde deres beslutning om at lade bandet gå i opløsning, brød der et ramaskrig løs blandt deres fans, som samlede over 3.000 underskrifter i et forsøg på at få bandet til at udgive det fjerde album, de havde barslet med op til selve opløsningen. Det er frugterne af disse dedikerede fans indsats, man sidder med, hvis man har investeret i 3-cd boxen fra Mansun, ‘Kleptomania’.

Den første cd indeholder det indspillede, men aldrig udgivne fjerde album, der dog er færdigbehandlet egenhændigt af Paul Draper og måske derfor ikke det helt korrekte billede af hele Mansun. Dog er det et lyt værd, hvis man er inkarneret Mansun fan. Det starter og slutter som en hyldest til den ‘originale’ Mansun lyd og tilføjer ikke meget, man ikke har hørt før.

Lidt mere interessant er den anden cd, der indeholder et kig ud over den imponerende række af singler og ep’er, Mansun har udsendt. Mange gode numre og velsammentømret compilation feel, kendetegner denne skive, og med den forstår man bandet Mansun fra vugge til grav.

Den tredje af pladerne er 11 demoer og tidligere uudgivne numre, der udmærket kan nydes til den 42 siders booklet, der følger med pakken.

‘Kleptomania’ er et ambitiøst album, men forbliver mest en gave til Mansun-feinschmeckere. Vi andre havde måske haft nok i en enkelt best of…

Mansun. 'Kleptomania'. Album.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af