Rolf Heitmann

Den århusianske singer/songwriter Rolf Heitmann serverer tre versioner af samme nummer på denne EP. Først får vi Darkness i originalversion, hvorefter henholdsvis Andre Bugge Nielsen (Naked Bulb mix) og Kasper Bolding Rasmussen (monobond mint-radiator remix) tager over med hver deres fortolkning af nummeret, der begge ligger mile vidt fra den originale version.

I sin originale version er “Darkness” et klassisk folknummer med akustisk guitar, mandolin, sang og intet andet. Rolf Heitmann lyder i denne version til at være på hjemmebane, og kendere og kommende fans skal nok hæfte sig ved den originale udgave. Et melodramatisk nummer, hvor han synger sin smerte ud, uden på nogen måde at imponere. Det lyder en kende for meget af hjerte/smerte poesi eller måske som en ny Tim Christensen klon. Og det kan ikke anbefales.

Remixversionerne er der ikke meget at skrive hjem om. Naked Bulb mixet er det bedste af de to, selvom det langtfra er ophidsende. Sangen er dæmpet, væk er guitar og mandolin og i stedet er der lidt lyde, og noget der ligner et beat fra den sløve ende af ambient. Kedeligt og uvedkommende, men alligevel det bedste nummer på EP’en.
Sidste version er mere eksperimenterende, ja måske endda provokerende, men det rokker ikke ved den kendsgerning, at nummeret er umådeligt kedsommeligt. Det varer i ni minutter, og det er ni minutter for meget.

Det er et spændende eksperiment med en EP bestående af det samme nummer i forskellige versioner, men det ender som et misforstået sekunda singleudspil. Rolf Heitmann har modet til at udfordre sig selv og andre, men med tre hurtige selvmål sikrer han sig desværre et fortjent 0-3 nederlag.

Rolf Heitmann. 'Darkness'. Ep. selvudgivet.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af