V/A compiled by Mikael Gjøl

Sidste år bød natklub og restaurant Konrad på en af de første danske compilation-udgivelser efter international opskrift. Nu er efterfølgeren klar, og igen er det DJ Mikael Gjøl, der har fået ansvaret for at skabe yderligere opmærksomhed om den mondæne natklub.

Kender man til den første udgivelse, der står som en de mere suveræne fra 2003, ved man, at det ikke er et potpourri af numre fra Konrads normale weekendrepertoire. Resident dj Mikael Gjøl synes at have fået frie hænder til at samle det musik, der gør det mere for ham, end for de fornemme gæster han normalt skal spille op til. Udeladt er kompromiserne og i stedet får vi et album, der langsomt, men sikkert, vinder ved hver gennemlytning.

Det kræver dog kun en enkelt af slagsen for at forstå, at Mikael Gjøl har været ung i 80’erne, og aldrig har glemt musikken fra dengang. Electropop og electro præger hele albummet, hvor loungen også stikker sit hoved frem i ny og næ. Stemningen på cd’en leverer et mørkt, råt og underfundigt rendez vous med 80’erne, der bringer minder frem om blandt andet New Order og det tidlige Depeche Mode. Især Gunjahs remix af Northern Lite-nummeret ‘Gone’, Chromeo-nummeret ‘Needy Girl’ og ‘Wait for me’ med Grom bekræfter dette, og er samtidig nogle af albummets bedste numre.

Konrad vol. 2 er et helstøbt album, hvor numrene hver især frister, og det kan være svært at vælge mellem dem.

“A cioccolata?
I don’t know
caffè macchiato?
I don’t know
a cappuccino?
I don’t know

What are you having?
Life has got too many flavours,
like an Italian coffee shop”

Sådan lyder det fra 3Nacria i nummeret ‘Italian Coffee Shop’, men heldigvis er der råd for det. Alt man behøver er Konrad vol. 2, og så er man dækket ind. Tak til dj Mikael Gjøl og samtidig en opfordring til Konrad om at lade denne compilation være et reelt udtryk for deres musikalske profil, og ikke blot et led i en markedsføringsstrategi.

V/A compiled by Mikael Gjøl. 'Konrad vol. 2'. Album. Pschent.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af