Autistic Daughters

‘Jealousy and Diamond’ er resultatet af det samarbejde, som Dean Roberts, Martin Brandlmayer og Werner Dafeldecker indledte i foråret 2003 ovenpå en række vellykkede koncerter, jam sessions og indspilninger.

New Zealandske Dean Roberts står i spidsen for Autistic Daughters og han har tidligere markeret sig som en musikalsk eksperimentator indenfor bl.a. postpunk og akustisk improvisation, samt på den elektroniske scene hvor også østrigerne Brandlmayer og Dafeldecker har boltret sig.

Det eksperimentelle er de tre musikeres primære fællesnævner og med ‘Jealousy and Diamond’ har den nyfødte trio begået et uhyre afdæmpet debutalbum, der er bygget op omkring Roberts’ hviskende vokal og guitar, Brandlmayers kontrabas og Dafeldeckers trommer og vibrafon indenfor rammerne af stille eksperimentel indie.

Med sine dæmpede, søgende og lettere triste stemninger kan Autistic Daughters’ første album bedst beskrives som et intensivt lydbillede af en grå regnvejrsdag. I den forbindelse er titler som ‘Rainy Day in June’ og ‘Spend it on the Enemy (While it was Raining)’ meget rammende pejlemærker for det samlede udtryk på de i alt syv kompositioner.

Alt efter temperament kan musikken fremstå med en enten klaustrofobisk tunghed eller en hallucinerende lethed, og der er ingen tvivl om, at albummet kræver stor opmærksomhed og gentagende gennemlytninger for overhovedet at fungere. Samlet set er de mange nuancer i Autistic Daughters stilfærdige univers for så vidt ganske interessante men desværre langtfra fængende.

Autistic Daughters. 'Jealousy and Diamond'. Album. Southern Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af