Skambankt

Umiddelbart er det måske ikke lige til at tro, at titler som ‘Revolusjonens Aggregat!’, ‘Kapitalens Spel!’, ‘Systemets Makt!’ og ‘Politistat!’ skulle stamme fra en gut med sin daglige gang i Kaizers Orchestra, men kejseren er i sandhed iklædt nye klæder.

Sanger Janove i Kaizers har som bekendt søgt tilflugt fra gasmasker og tønder i et lettilgengængeligt, akustisk leje, men Terje Killmaster a.k.a. Terje Vinterstø a.k.a. Ted Winters har i stedet taget den bidske fjeldged ved hornene og dikteret en rute for sit nye følgeskab, Skambankt, der peger lige lukt ind i punken anno 1977. Og så nyt er følgeskabet dog heller ikke. Dannet for over ti år siden, opløst året efter og sidenhen gendannet i 2004 til en fest, efter midnat.

Den heftige brug af udråbstegn i sangtitlerne samt det stjernebeklædte pladecover foregriber effektivt begivenhedernes gang: Eksplosiv punkrock med glimt i øjet, der tillader de gode melodier at holde sig i vandskorpen, uden at de tynges ned af for voldsomme powerakkorder og trommekramper.

Men tag ikke fejl – dette er knalltøff pønk. Hvor punknaboerne i Sverige har en anstrengende tendens til at flirte med den amerikanske, teenagelallende collegepunk, har profilerede, norske eksponenter som Silver og Turbonegro formået at styre ude om, og i deres selskab indfinder Skambankt sig nu.

Skambankt. 'Skambankt'. Album. Kick Music.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af