Rilo Kiley

Rilo Kiley kravlede stilfærdigt op fra L.A.’s undergrund i 1998 og med ‘More Adventurous’ har gruppen nu udgivet sit tredje album.

Sangerinden Jenny Lewis og guitaristen Blake Sennett står i spidsen for Rilo Kiley sammen med Pierre De Reeder på bas og Jason Boesel på trommer, i et kollektiv der ikke er bange for at udfordre.

Som de to tidligere udgivelser er også ‘More Adventurous’ et yderst afvekslende album, hvor indie, new wave, pop og country er puttet i blenderen og spundet op omkring Lewis’ legende vokal.

‘More Adventurous’ åbnes med det Bush-fjendske ‘It’s a Hit’, der med skarp lyrik og iørefaldende poppede toner har skaffet gruppen fortjent opmærksomhed i hjemlandet.
Rilo Kiley er dog meget andet end det letbenede åbningsnummer.

Skalaen går fra de rockede indie desperationer ‘Portions for Foxes’ og ‘Love and War (11/11/46)’ til de rendyrkede country ballader ‘I Never’ og titelnummeret ‘More Adventurious’.

Instrumenteringen albummet igennem varierer med samme høje frekvens som de genremæssige kolbøtter. Det ene øjeblik overtager strygere og blæsere Sennetts rå guitar, det næste øjeblik bliver der fyret op for steel guitar, mundharpe, mandolin, congas og klokkespil.

Lenny Lewis og hendes imponerende vokale variation er albummets absolutte centrum. Der er vrede, sødme, ligegyldighed og tyk ironi i en og samme stemme. Først spinder hun som en killing, dernæst sprutter hun som en kælling.

Den store variation på ‘More Adventurous’ er på en gang albummets svaghed og styrke. Det bliver aldrig helstøbt, men albummet må betegnes som konstant overraskende og alligevel ganske lyttevenligt.

Rilo Kiley. 'More Adventurous'. Album. Brute/Beaute Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af