AGF/Delay

Poesi på engelsk med et twist af tysk og stærke minimale beats, der banker i takt med det 21. århundrede. Det er ret præcist resultatet af det første albumsamarbejdet mellem østtyske Antye Greie-Fuchs og finske Vladislav Delay. Og lige så præcist er duoens stilsikre og originale udtryk fundamentet for et af årets foreløbigt mest beundringsværdige albums.

Sangerinde og tekstforfatter AGF har tidligere gjort sig bemærket med soloalbummet ‘Westernization Completed’ og som del af duoen Laub, og det er i høj grad hendes distinkte poesi, der i lige stærke vendinger kommer omkring både det personlige og det politiske, som udgør numrenes omdrejningspunkter. Aldeles ubesværet lader hun sin stemme pendle mellem lidenskabelige lounge-stemninger a la Morcheebas Skye Edwards’, cabaret-agtig klassicisme og en noget nær digital diktion med et nik i retningen af Laurie Anderson. Samtidig lader Delay de afrundede maskinelle beats, den dybe bas og de tynde organiske synths og effekter omfavne teksten og pakke den ind med en hyperøkonomisk produktionsfornemmelse, så der opstår en uhørt klarhed albummet igennem.

‘Explode’ er noget så sjældent som en kombination af avantgarde og alternativ pop, og et stærkt afsæt for både hjertebanken og eftertanken.

AGF/Delay. 'Explode'. Album. AGF Producktion/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af