Håkan Hellström – hil Kong Håkan!

Som en svensk udgave af Patrick Swayze, da han dansede beskidte trin i tøsefilmen ‘Dirty Dancing’, stjal popfænomenet Håkan Hellström pigernes hjerter og gav herrerne skinsyge, da han lagde et propfyldt Voxhall ned med en helt igennem suveræn koncert.

For pokker, hvor Göteborg-knægten forstår at sætte ord på den forbandet svære ungdomskærlighed, kun de færreste slipper for at se fra den negative side. “Om du vil ha mig, nu kan du få mig så lätt”, sang han med den dybeste indlevelse, så det næsten ikke var til at bære.

Sammen med sine seks tidligere matros-klædte medmusikanter – i dagens anledning overvejende i hvide undertrøjer – sendte Hellström en sand kavalkade af mindeværdige stunder fra hans foreløbige tre album afsted mod det århusianske publikum.

Koncerten var ikke mere end få minutter gammel, da ekstasen brød ud med den skæve popperle ‘Ramlar’, hvor mangt et stemmebånd skreg sig hæs på linjen: “Det är lång väg ner, och du skulle aldrig ramla mer”. ‘Den fulaste flickan i världen’, fra den sambainspirerede ‘Det är så jag säger det’, satte Voxhall i kollektiv gynge-mode. Og ‘Hurricane Gilbert’ fra Hellströms seneste udspil, ‘Ett kolikbarns bekännelser’, viste sig som en passende hyldest til bandkollegaen og guitaristen Daniel Gilbert, der havde et særdeles overbevisende tag om sit strengeinstrument denne aften.

Svingende, skrålende, dansende og dirrende til små billedstrimler fra det private fotoalbum bjergtog Håkan Hellström og hans gæve spillemænd et ovenud begejstret publikum, der fik lov at glemme hverdagsbanaliteter og i stedet drømme sig væk sammen med den svenske charlatan til fjerne og bekymringsløse himmelstrøg.

To heldige sjæle blandt publikum fik sågar lov til at danse et nummers tid sammen med Håkan & Co. oppe på den lysbeklædte scene, men næppe et ben stod stille, da glad-i-låget-hitbaskeren ‘Kom Igen Lena!’, som et af fire ekstranumre, fik lov at runde en kræftpræstation af en koncert af med den gjaldende punchline: “Kom igen, Lena! Vad skulle vi annars göra?”

Efter gårsdagens koncert burde den omskrives til: “Kom igen, Håkan! Vad skulle vi annars göra?”

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af