Death From Above 1979

De første tanker om det canadiske band Death From Above 1979 leder uvægerligt hen op The White Stripes og The Kills. Bandet består nemlig kun af de to medlemmer Sebastian Grainger på tommer og vokal og Jesse Keeler på bas og synth. Netop denne besætning fjerner dog et hvert sammenligningsgrundlag med andre duoer på rockhimlen. Grainger råber og skriger, bassen spilles med konstant forvrænger og bækkene rasler. De minimalistiske og skramlede sange leveres med skudsalver af aggressivitet og i et hæsblæsende tempo – et pænt stykke fra blues og oldschool rock ‘n’ rock.

Med debutpladen er duoen endnu et nyt hypet band fra Canada – landet der i øjeblikket er så stor musikalsk fokus på. På lidt over 35 minutter får Grainger og Keeler vist, hvordan skramlerock og en festlig omgang punkpop også kan leveres. For der er faktisk rigtig godt gang i den. På ‘Sexy Results’, ‘Romantic Rights’ og især ‘Blood on Our Hands’ futter skramletoget især oplagt derudaf.

Men det er på sangen ‘Black History Month’, hvor tempoet et sat lidt ned, koklokken er fundet frem og større fokus er på en fængende melodi i omkvædet, at Death From Above 1979 fungerer bedst. Bandet er nemlig oftest faretruende tæt på at blive for monotone i deres udtryk.

Duoen skulle efter sigende være lidt af en oplevelse live, og med sådan en samling sange i bagagen, er det ikke svært at tro på. Death From Above 1979 er samtidig aktuelle på årets Roskilde Festival, så der vil det ved selvsyn vise sig, hvor energisk en koncert med disse to canadiere kan gå hen og blive.

Med albummet følger desuden en ganske underholdende bonusskive med remixes, videoer og liveoptagelser.

Death From Above 1979. 'You're a Woman, I'm a Machine'. Album. Last Gang/Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af