Timbuktu – international fusion

Torsdag aften fik svenske Timbuktu et opstemt og ivrigt publikum serveret af den energiske norske duo Madcon i et fyldt Lille Vega.
Med sin optræden på scenen virkede Timbuktu beskeden, nærmest genert, og måske var det årsagen til, at han ikke skabte en dialog med publikum.

Med sig havde han den tårnhøje rapper Chords, som bidrog med godt flow, der gik klart igennem. Chords fyldte med sin krop, udtryk og omfanget af vers mere end Timbuktu, som uden tvivl kunne have taget mere plads for at danne balance i forholdet.

Da de to rappere skiftede mellem engelske og svenske tekster, fangede de publikum trods en ellers iøjnefaldende sproglig barriere mellem danskerne og svenskerne. Alle fattede nu, hvad kun den svenske del af tilskuerne hele tiden havde gjort og salen livede op.

Med sine samfundskritiske tekster slog Timbuktu gnister, som endelig tændte publikum, der straks fyrede op under en omgang klapsalver. Generelt tog mængden bedre imod de mere uptempo og melodiske numre som eksempelvis ekstranummeret ‘Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dö’, som også er titlen på Timbuktus nye album.

Timbuktu er uden tvivl et musikalsk talent, som forstår at blande det svenske sprog med eksotiske beats, og han viste, at tiden er til politiske kommentarer, krydret med elementer af verdensmusik. Dog fik han aldrig trykket på den kontakt, der giver spænding og intimitet mellem kunstner og publikum.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af