Salem

Tredie og afsluttende udspil i danske Salems trilogi “From the Riverbank” er superambitiøst fra første færd. Efter en lille prolog starter nummeret ‘Melkhisedek’s Wedding’ med pomp og pragt. Her er blæsere, percussion, guitar og ikke mindst sanger Mikkel Risbjerg storladne Scott Walker inspirerede vokal, som ikke efterlader et tørt øje.

Den pompøse stil fortsætter stort set uændret på pladen og det er utvivlsomt to meget modige mænd, der udgør Salem, for der balanceres konstant på et knivsæg mellem det storladne og pompøse til det latterlige og useriøse. Ind imellem får den så meget, at det er svært at høre om Salem egentlig mener det alvorligt, men generelt holder konceptet faktisk.

Det skyldes ikke mindst det seriøse arbejde, der er lagt i kompositionerne, som formår at blande en masse forskellige instrumenter og alligevel fastholde en rød tråd. Det tager dog nogle gennemlytninger, før lydbilledet virkelig får manifesteret sig i bevidstheden, men så begynder brikkerne også at falde på plads. Men ingen storladenhed uden en ordentlig sanger, og her gør Mikkel Risbjerg det for det meste virkelig godt som supercrooner, som ikke lader foromtalte Scott Walker og Frank Sinatra meget tilbage i attitude og stil.

‘From the Riverbank’ er og bliver en lidt særpræget plade, som sikkert vil dele vandene, men under alle omstændigheder ikke er noget man hører hver dag fra et dansk band.

Og lad os så få Salem sammen med et af de store symfoniorkestre herhjemme. De herrer har garanteret smokingen klar derhjemme.

Salem. 'From the Riverbank'. Album. Cope.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af