Afu-Ra

Røgen har så småt lagt sig oven på udsendelsen af Afu-Ra’s første to plader ‘Body of the Lifeforce’ og ‘Life Force Radio’, der skabte røre rundt omkring på kloden. Manden der tidligere var under Jeru the Damaja’s vinge har siden lært at flyve selv, og gør det såmænd også her på sin tredje langspiller. Stilen er tung, fyldt fra start til slut med ubarmhjertige østkyst-beats. Vi befinder os langt væk fra MTV, helt nede på gadeplan hvor de interessante ting foregår, skulle man tro.

Generelt er numrene af høj kvalitet, men produktionerne er ikke ligefrem originale. Lidt gammel soulvokal, lidt jazz, masser af ghettotrommer, og man aner DJ Premiers producerhænder et sted i baggrunden. Men teksterne kører desværre lidt i ring. Der er lidt om kærlighed til en døende hiphop-kultur, lidt om ikke at sælge ud, lidt om egne evner og så lidt mere om hiphop. Dog skal det nævnes at ‘Cry Baby’ med Lady Blue er en af de bedre kærlighedssange til hiphop nogensinde.

Heldigvis medvirker Masta Killa, Lady Blue, Royce da 5’9 og den tyske reggae stjerne Gentleman alle på pladen. De giver Afu-Ra modspil og får således glimtvis noget af det bedste frem i ham, så han ikke hele tiden står og rapper i ring.

Afu-Ra. 'State of the Arts'. Album. DeCon Inc/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af