Brian Eno

Brian Eno hører til de absolutte sværvægtere. Med dyb indflydelse på så forskellige folk som Bowie, Cale, Byrne, Gabriel og Bono taler Enos talent for sangskrivning og produktion sit helt eget sprog. I en karriere der strækker sig over mere end 35 år, er et albumudspil fra eneren Eno en begivenhed af de specielle hver gang.

På ‘Another Day On Earth’ er det en midaldrende Eno i sit reflekterende hjørne, som prøver at sætte verden i system: “This what I thought was true / This I understood in the deep wood”, synger Eno i det glimrende ‘This’. Men Eno blotlægger også et musikalsk efterår uden mange farver og overraskelser. Albummet overlæsses med stilfærdig og ambient meditationsaura tonet i halvfesne blå farver.

Sangene er indhyllet i synthesizere og tilbageholdte beats. Med Enos storladne vokal som en tyk, cremet flødeskum oven på en i forvejen alt for fed kage, bliver man hurtigt mæt. På pladens bedste nummer, ‘How Many Worlds’, viser Eno med piano og strygerarrangementet dog det talent for sangskrivning, som i 70’erne var uovertruffent, men nu kun melder sig glimtvis. For mesteren kan stadigvæk arrangere sjælfuld musik til følelserne med enkle, men virkningsfulde midler.

Brian Eno. 'Another Day On Earth'. Album. Hannibal Records/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af