Roskilde 05: Johnossi – Sveriges uheldige helte

Måske var det at udfordre skæbnen at entrere scenen til temaet fra tv-serien ‘De Uheldige Helte’. I hvert fald fik Johnossi ikke den bedst tænkelige start på Roskildedebuten, da guitarmonitoren gik kold og stortrommepedalen knækkede allerede inden de rigtig var taget i brug.

Så det var med ti minutters forsinkelse, at den svenske duo endelig kunne tilfredsstille et forventningsfuldt, råbende publikum. Men så gik de også i gang. Med et hav af guitarpedaler og forvrængningens magi, forvandlede sanger og guitarist John Engelbert sin akustiske guitar til noget, der kunne få selv den mest tålmodige folkeskolemusiklærer til at hive sig i hårtotterne. I samspil med Oskar “Ossi” Bondes trommespil skabtes et rockende univers af iørefaldende melodier.

Og ja, så bliver man jo nødt til at sige det. Tankerne blev ført hen på The White Stripes. Ikke kun fordi svenskerne kun benytter sig af guitar og trommer. Også fordi bluesinspirationen er tydelig i flere af Engelberts guitarriff. Men mest fordi mange af omkvædenes eksplosive temposkift uundgåeligt minder om de amerikanske kolleger.

Johnossi befinder sig dog fint i inspirationens krydsfelt, specielt takket være en mere traditionel rocktilgang i Engelberts vokal, der det ene øjeblik lød som en folksanger, for dernæst at konkurrere med selv den arrigste punkrocker.

Desværre blev det kun til en apetitvækker. Grundet forsinkelsen måtte duoen stoppe bedst, som de havde taget hul på en stribe af deres bedrelydende numre. Ærgerligt.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af