Roskilde 05: Marvins Revolt – klar støj!

Sjældent har støjrock stået så rammende klart i sit udtryk fra så ungt et band. Københavnske Marvins Revolt lukkede førstedagen på Pavilion Junior med en koncert, der viste et selvsikkert band med et stærkt og tight udtryk, der må have imponeret selv de mest støjforskrækkede festivalgængere. Og det kan Marvins Revolt så takke sig selv og ikke mindst deres lydmand for, der fik to støjende guitarer, en tung bas, tre vokaler og et gennemtæsket trommesæt til at stå nydeligt skarpt gennem samtlige tre kvarter.

At Sonic Youth først spiller torsdag aften på festivalen, kunne man i tilfældet Marvins Revolt pludselig komme helt i tvivl om, for Niemann, Thuesen, Andersen og Nielsen kan deres støjrock til fingerspidserne med en lyd, der flere gange kom ganske tæt på det amerikanske forbillede.

Koncertens start var intens og eksplosiv med ‘Rich Man’, ‘Je June’ og ‘Brief Manifest’ som en glimrende åbning, der øjeblikkeligt tog et solidt tag i et talstærkt publikum.

Med tre forsangere har Marvins Revolt tidligere haft problemer med at ramme et tilfredstillende vokalniveau under deres koncerter. Det problem eksisterede ikke her på Roskilde, hvor de fire medlemmer både sangmæssigt, teknisk og selvsikkert leverede varen med tydelig glæde konfronteret direkte med sit publikum. Når det er sagt, så besad ikke alle numre lige stærke melodiske kvaliteter, med risiko for at blive for gentagende i deres udtryk, på grænsen til det ensformige.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af