Röyksopp

Indtrykket af det geniale opstår ofte i det letgenkendelige. Da de to norske elektroniske troldmænd Torbjørn Brundtland og Svein Berge i 2001 fik mere end en million købere verden over til at danse med debuten ‘Melody A.M.’, var det med tydelige referencer til den elektroniske musiks både mest dansevenlige og lyttevenlige les grandes.

Genkendeligheden har de nu genskabt med opfølgeren, hvor en selvrefererende tone selvfølgelig også indgår. De har simpelthen genskabt og bygget videre på debuttens i forvejen fortolkende elektroniske lyd.

Det er lykkes at bringe både mere kødelige fornemmelser og mere mørkelagte følelser ind i musikken. Der er sexede og danseindbydende numre i ’49 Percent’ og ‘Only This Moment’, samtidig med at Royksopp viser sig som to melodramatisk og mørke herrer i ‘What Else Is There’ og den Jean Michel Jarre-ekkoende ‘Alpha Male’.

Trods den bredere pensel leder man desværre forgæves efter den sammensmeltning af vellykkede, umiddelbare og underfundige dansegulvs-hits med overskud til hjernen oveni, debutten levede højt på. I stedet vakles der imellem en sexet, funky lyd og en højtravende ditto, uden at nogen af delene rigtig for alvor fuldendes som andet end referencer indad og udad.

Röyksopp. 'The Understanding'. Album. Wall Of Sound/EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af