Roskilde 05: Röyksopp – tæt på et uønsket kaos

Den imødesete koncert med den norske duo Röyksopp fik lige fra start alle odds imod sig. Med et skræmmende stort fremmøde på Metropol scenen, der strækte sig faretruende i retning mod Pavilion scenen, syntes det som om, den kolossale mængde af publikummer ville ende i et uhyggeligt kaos. Guderne passede dog på os denne aften og sikrede, at intet alvorligt gik galt. Hvis man ser bort fra de utallige publikummer, der gispende efter en bid af den minimale mængde luft, bukkede under inde i teltet.

Men den uhyggelige fejlplanlægning af en koncert, som havde gjort sig elegant og trygt på Arena scenen, kunne ikke ødelægge Torbjørn Brundtland og Svein Berges vilje til at lægge bunden under de danse-lystnes lørdag aften. Selvom de to elektroniske verdensnavne stammer helt fra det kolde Tromsø, så var deres digitale lyd varm. Godt forstærket af den tunge varme, der har lagt sig over festivalen i år.

Det blev både forudsigeligt og forståeligt til en hitparade gennem den én time lange opvisning fra Röyksopp, som stående på forstavnen af et opbygget skib styrede samplere, keyboards og percussion i et hæsblæsende tempo. Sættet skulle tydeligt trykkes af med manér. Og blev det mere, end det var nødvendigt. Fremragende numre som ‘Poor Leno’, ‘Remind Me’ og ‘Beautiful Day Without Me’ smeltede sammen i det høje tempo til et i længden ensartet udtryk uden at turde vise eget ansigt i den smukke lyssætning, der ledte Röyksopp over det store menneskehav foran sig.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af