Veto

Hvis man den seneste uges tid har set programmet Liga.dk på DR, hvor danske musikvideoer toppes om placeringerne på en seerbestemt hitliste, har man blandt andet kunne støde på et par hidtil uskrevne danske rockblade.

Et af dem er bandet Veto, som med en flot animeret video til sangen ‘You Are a Knife’ har lagt sig side om side med navne som Mew og Bikstok Røgsystem. Men hvor pokker kom de fra? Og hvorfor er de ikke til at opdrive nede hos den lokale pladepusher?

Det er der en ganske god grund til. Veto har nemlig ikke udgivet noget album endnu. Den Århusbaserede kvintet er stadig på demo-stadiet, men det kan ikke vare længe, før det ændrer sig. Gruppen holder nemlig et imponerende højt niveau på ep’en ‘I Will Not Listen’, der afslører et band rigt på både talent og musikalske idéer.

Referencerne til såvel Radiohead som The Cure er ganske vist åbenlyse i Vetos dystre og stramt spillede rocklandskab, og især forsanger Troels Abrahamsen burde tøjle sin kærlighed til The Cure-frontmand Robert Smiths karakteristiske humørsyge vokal.

Men når det er sagt, er der ikke så pokkers meget mere at indvende. Gruppen har fundet ind til et befriende enkelt og sterilt beatet univers, der fungerer allerbedst på førnævnte ‘You Are A Knife’ – den sang har reelt hitpotentiale – og som ikke mister pusten undervejs på ep’ens resterende fire numre.

Næ, send du kun en lille SMS ind og stem på Veto, næste gang der er Liga.dk i fjernsynet. De drenge skal nok finde vej til pladehylderne inden for en overskuelig fremtid.

Veto. 'I Will Not Listen'. Ep. Tabu/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af