Magnet

Even Johansen er norske Magnet og har tidligere været synonym med cowboyen fra skærgårdene. Med en særlig rig og ganske unik sangskrivning hviler der et dragende tusmørke og en melankoli over nordmanden, der på én gang gør ham utrolig lyttervenlig og alligevel lige akkurat så anderledes, at det brede gennembrud endnu har ladet vente på sig.

På sit andet album, ‘The Tourniquet’, smider Magnet cowboyhatten og kan vel nærmest siges at trække i det stive puds. For alle kræfter synes sat ind på, at føromtalte brede gennembrud nu skal komme med dette absolut lettest tilgængelige album fra Evens hånd til dato.

Stilen er stadig i den akustiske og nedtonede del af spektret. Men hvor Magnet tidligere også kunne rocke blidt igennem på lapsteel guitar, er forløsningen i flere af sangene nu nærmere storladne omkvæd, der som i ‘Believe’ og ‘Blow by Blow’ rammer som et velplaceret pistolskud.

Derfor viser Magnet endnu engang, at han er en storartet sangskriver og ikke mindst sanger, der formår at give et anderledes bud på formatet pop. ‘I’m gonna do this like I know what I’m doing’, synger Even og håber, at valgene han træffer er de rigtige. Hjemvendt til Bergen efter et længere udlandsophold virker det unægtelig som om, at den tidligere cowboys længselsfulde sjæl har fundet en ro, og det lys den søgte.

Magnet. 'The Tourniquet'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af