Skipsapiens

Den chilenske duo Skipsapiens, bestående af Pier Bucci og Daniel Nieto, indtager med ‘Eco’ en værdig plads hos det eksperimenterende canadiske label, Mutek. Vi befinder os i et univers, som på mange måder ligner det Marc Leclair udpenslede på pladeselskabets forrige udgivelse, dog uden samme udtalte fornemmelse for sampling og uden det bevægende organiske udtryk. Duoens puritanske tilgang til produktionen gør også udfordringen ekstra stor. Ingen vokaler, ingen særlige samples eller specielle instrumenter benyttes, og det gør det besværligt at få en virkelig personlig lyd frem.

Albummets univers består af clicks og bleeps, der danser deres skæve rytmer ovenpå knækkede, våde beats og med basgange, der varierer i deres hårdhed. Melodierne er som oftest udgjort af orgel eller klokkespil, hvilke emmer af melankoli og trykkende storbyatmosfære. Men efter syv numre begynder oplevelsen af monotoni at sætte ind. Der finder ingen nævneværdige variationer sted i hverken komposition, udvalg af instrumenter eller lyde. Heldigvis reddes helhedsindtrykket af nogle acid-prægede melodier og mere svævende, trancede baggrunde på albummets sidste del.

‘Eco’ er bestemt et bekendtskab værd, hvis man dyrker minimal techno og ambient, men Skipsapiens når desværre ikke de dybder og det raffinement som mestre såsom John Tejada, Ricardo Villalobos og Marc Leclair repræsenterer.

Skipsapiens. 'Eco'. Album. Mutek/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af