WhoMadeWho

Hvem skabte hvem, og hvem er WhoMadeWho? Bandet er ingen ringere end en dansk trio, der spiller disco, når det er bedst. Ikke så meget slinger i valsen, men udelukkende glæde opnået med få virkemidler. Italodisco er inspirationen, hvor mange funkelementer er med til at skabe indtrykket af en trio, der går egne veje.

Albummet bærer præg af et suverænt sammenspil, der udmærker sig ved trioens frækhed til at bruge alverdens pedaler og lydeffekter på deres instrumenter, så det ingenlunde bliver trivielt eller forudsigeligt. Trioen består af Tomas Barfod, trommeslager i bandet, og den ene halvdel af producer/dj-duoen Filur. Sanger og bassist Tomas Høffding fra det hedengangne rockband Garbo, mens guitarist Jeppe Keldberg har vandret af jazzens snørklede og mindre berømmede vej.

Det er når tempoet holdes i et højere gear, at trioen for alvor rammer tindernes top. Størsteparten af numrene består af en skarp rytmesektion, hvor trommerne slår til lyd for et house-beat, mens bassen konstant bevæger sig rundt i funky bassgange, og sammen gør de det umuligt at sidde stille. Oven i kommer så en udfordrende og dybt original guitar, der ikke har tid til gentagelser. Læg hertil Høffdings udmærkede vokal, der endelig kommer til sin ret i disco-houseuniverset. En konstellation sjældent set, med et album i international klasse.

WhoMadeWho. 'WhoMadeWho'. Album. Gomma/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af