Boduf Songs

Bag navnet Boduf Songs står englænderen Mat Sweet fra Southampton. Efter at have arbejdet i en række vidt forskellige musikalske genrer og kombinationer, er Boduf Songs først og fremmest en mand med en guitar. Derudover lidt violinbue, legetøjspiano og manipuleret analog støj. Er det hørt før? Ja bestemt, og også bedre udført og langt mere interessant.

Mat Sweet lægger sig i den blå ende af skalaen med langsomt drevne sange, sløv vokal og pessimistiske tekster. Sweet virker bestemt, som om han har noget på hjerte, men melodierne ender i en uinteressant blindgyde, hvor sangene aldrig rigtig bliver til mere end uforløste skitser.

Der er næsten noget højtravende over de lavmælte kompositioner, der mest af alt lyder som teatralsk underlægningsmusik til et mørkt stykke installationskunst.

Titler som ‘Puke a Pitch Black Rainbow to the Sun’, Lost in Forest’ og Vapour Steals the Glow’ vækker opsigt, men sangene forundrer ikke. Kun i den instrumentale ‘Ape Thanks Lamb’ har Sweet med melodisk guitarspil- og picking også fat i noget musikalsk, der vækker liv i følelserne. Men det er som en glød i et bål, der hurtigt dør igen. Det er svært at forstå, hvordan denne selvbetitlede debut har fundet vej til et velestimeret selskab som Kranky.

Boduf Songs. 'Boduf Songs'. Album. Kranky/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af