Death Cab For Cutie

Engang var de kun for de indviede få, men med ‘Plans’ springer amerikanske Death Cab For Cutie ud som artist på et stort pladeselskab. Gruppen har over en lille håndfuld plader spillet sig stødt og roligt ind i folks bevidsthed med en følelsesladet og collegefunderet indierock, som tog fart med ‘The Photo Album’ fra 2001 og kulminerede med ‘Transatlanticism’ fra 2003.

‘Plans’ er Death Cab For Cuties mest tilgængelige album til dato, men det gør bestemt ikke albummet dårligere af den grund. Sanger, guitarist og sangskriver Benjamin Gibbard har frembragt 11 både perlende og poppede rocksange, som er svære sådan at kaste fra sig.

Førstesinglen ‘Soul Meets Body’ har et bittersødt og længselsfuldt udtryk gemt i sig og den sigende linje »I want to live where soul meets body / And let the sun wrap its arms around me«. Lidt af det samme smægtende drømmeri finder man i halvballaden ‘Different Names for the Same Thing’, der hurtigt viser sig at byde på en særdeles indbydende popmelodi.

Death Cab For Cutie flirter enkelte steder med en lidt for banal tilgang til sangskriveriet, hvilket i glimt gør gruppen til en lidt kedelig fætter til U2 og Coldplay. Men hvis de vil det, har bandet rent faktisk potentiale til at blive USA’s svar på den populære følelsesrock.

Det er imidlertid spørgsmålet, for ‘Plans’ signalerer ganske vist et skridt over mod en bredere køberskare, men inde bag den glinsende facade gemmer der sig stadig den samme uspolerede charme, som var at finde hos Death Cab For Cutie, dengang de stadig var ukendte.

Death Cab For Cutie. 'Plans'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af