Dominik Eulberg

En af 2005’s fremmeste producere og remixere på minimalfronten har været tyske Dominik Eulberg. Hans udgivelser på tyske flagskibe som selskaberne Trapez og Traum Schallplaten har rykket på natklubgulve verden over, og samtidig har de været med til at give minimal house og techno en mindre renæssance i de selvbestaltede intellektuelle musikmiljøer. Hånd i hånd med folk som Ricardo Villalobos, John Tejada og Mathew Dear har Eulberg haft held med at vise, at selvom noget virker på dansegulvet, kan det sagtens bidrage med noget interessant kunstnerisk. Oven i købet uden at man som lytter behøver være på stoffer. Nu formår han på endnu en udgivelse at gøre op med nogen udbredte fordomme.

På det dobbelte mix-album ‘Kreucht & Fleucht’ er dj’en Eulberg i fokus. Han har mikset og udvalgt numrene, der ikke overraskende bevæger sig indenfor minimal-genren, og oven i købet har han gjort det til UG med plus, slange og pil. På begge cd’er sidder samtlige mix lige i øjet, og sammensætningen af de enkelt numre fungerer fremragende med et dynamisk flow, hvor mixet hele tiden udvikler sig og, fuldstændig som det er hensigten, fremstår som en helhed.

På intet tidspunkt står et enkelt track tilbage for de andre. Alligevel kan Eulbergs eget remix af Nathan Fakes ‘Dinamo’ og ikke mindste danske Trentemøllers fremragende ‘Polar Shift’ sagtens tåle at blive fremhævet som ekstra stærke indslag. Samtidig er samtlige numre af den slags, som normalt kun udkommer på vanskeligt opdrivelige 12″-vinyler, og dermed er ‘ Kreucht & Fleucht’ også en fremragende mulighed for almindelige dødelige, som ønsker at stifte, eller udvide, deres bekendtskab med minimal house og techno af den tyske skole.

Dominik Eulberg. 'Kreucht & Fleucht'. Album. Mischwald/import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af