Nada Surf

For knap ti år siden havde Nada Surf et enkelt MTV-hit med singlen ‘Popular’. Siden har der været stille om bandet. Det er godt nok blevet til et par comeback-plader, men ingen af dem formåede at skabe den store opmærksomhed. Nu forsøger New Yorkerne sig igen med deres femte album, hvor Death Cab for Cuties Chris Walla har hjulpet med at producere.

Hvor de i 1996 var unge med skarpe kanter, er Nada Surf anno 2005 blevet ældre i alder såvel som udtryk. På ‘The Weight is a Gift’ er det blevet tid til et melankolsk og kærligt tilbageblik på en passeret ungdom, hvor forliste kærlighedsaffærer og teenageforvirring kommer under behandling. Det sker i en samling charmerende popsange, der nok skal gå lige ind på lytteren. Et helstøbt album med fin, gennemmelodisk pop og djævelsk fængende omkvæd, hvor musikken passer glimrende sammen med Matthew Caws’ skrøbelige vokal og udmærkede tekster.

Men desværre bliver det næsten for perfekt. Nada Surf holder sig midt på den brede, lige vej, og der bliver ikke slået nogle skæve sving, som kan udfordre lytteren. Det er pænt og poleret, men ganske ufarligt, og det er synd, for bandet har alle de rette redskaber til at lave en fremragende plade.

Nada Surf. 'The Weight is a Gift'. Album. City Slang/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af