Stacs of Stamina

Stacs of Stamina er en svensk gruppe, der med deres andet album Tivoli manifesterer sig selv som førende indenfor den noget anderledes genre, der har fået navnet eurocrunk. Og hvad er så eurocrunk? Ja se det er et godt spørgsmål, men det ligger et eller sted i tomrummet mellem hiphop og elektronisk musik, hvor der igennem de sidste år er dukket et utal af nye genrer op med grime (lyden af London) som fyrtårnet.

Stacs of Stamina lægger sig da også meget tæt op af grime, hvor en tung bas og hårdtslående trommer er det bærende i musikken. De skiller sig dog ud med et virvar af elektroniske lyde, der tager den ellers noget minimalistiske lyd til at andet niveau, og deres noget anderledes lydunivers vil med garanti udfordrer dine øregange. Desværre fungerer deres stil ikke hele vejen igennem, og Tivoli er som en tur i rutschebanen, hvor det engang imellem går meget langsomt op ad, men lige pludselig går det anden vej igen, og giver dig kuldegysninger over hele kroppen.

Man kan også godt savne lidt aggressivitet i rappen, da deres flow og stemmeføring ikke helt er i samme gear som musikken. Men på enkelte numre som ‘Downtown Tempo’ og ‘Donne Moi Un Poisson’ går det hele dog op i en højere enhed og fungerer til UG. Stacs of Stamina skabt et spændende og friskt album, der beviser at hiphop er en udefinerbar genre, hvor kun kunstnerens egen fantasi sætter grænsen.

Stacs of Stamina. 'Tivoli'. Album. Werk/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af